Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +415
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
Kriten33 +26
źródło: GuQI4O-WkAA6N-S
Pobierz

Zważając na to, że we Wrocławiu mamy 45 kilometrów szlaków wodnych, co łącznie daje 90 km nabrzeża, a średnia szerokość barków człowieka to 76,6 centymetra, to oznacza, że tylko 117493 osoby w jednym momencie są w stanie nabierać wody do wiadra, bo nie ma więcej linii brzegowej Odry we Wrocławiu.
Realnie obniża to maksymalne zmniejszenie przepływu Odry o 2349 m3, więc moglibyśmy obniżyć przepływ z 2600 m3 do 2500 m3 na 23,5 sekundy, ale mamy w zapasie jeszcze 6 taki rzutów ludzi do wybierania wody wiadrami, co daje całkowity czas obniżenia przepływu przy stałej pracy o 164,5 sekundy.
Jak już zabraknie worków albo piasku, to bierzcie wiadra. Pamiętajcie, bo jest o co walczyć.
#powodz
źródło: miska-owalna
Pobierz