Wpis z mikrobloga

Jeśli miałbyś za tę samą cenę do wyboru zamieszkać w centrum Poznania w dobrej lokalizacji blisko rynku (kilkaset metrów), albo we Wrocław/Kraków, jednak zamiast przy rynku to 5-6km od rynku, to co byś wybrał?

#nieruchomosci #poznan #wroclaw #krakow #pytanie #gownowpis #wyprowadzka #finanse #imprezy

Za tę samą cenę wybierz: Poznań przy rynku czy Wro/Krk 4-5km od rynku?

• Poznań centrum 36.0% (94)
  • Wro/Krk poza centrum 64.0% (167)

Oddanych głosów: 261

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Z drugiej strony ma dużą ilośc parków i fajne jeziora. Może imprezowni nie ma tak wiele i daleko w góry, ale nie ma też tak wielu turystów, ludzi i tylu ukrów jak Wrocław, co myślę że może przeszkadzać po pewnym czasie. I jest bardziej kompaktowe więc mniejsze ceny za poruszanie się po mieście. Też są plusy
  • Odpowiedz
  • 0
@Romska_Palo_Ul_Laputa: aaaa Ty pod tym względem patrzysz. No mnie rynek pracy nie interesuje zupełnie. Dlatego ja patrzę na zupełnie inne rzeczy (dziewczyny, ilość ukrów i turystów, ceny wynajmu, ilość terenów zielonych, imprezy). No i Poznań wypada całkiem nieźle w wielu kategoriach. A jakiś mocny ekstrawertyk ze mnie nie jest, więc miasta z wieloma atrakcjami mi nie trzeba. No i mam liczne nietolerancje więc wole jeść w domu xD
  • Odpowiedz
@ZanZani: tak naprawdę 5 km od centrum to nie jest daleko w takim Krakowie. Gdyby pytanie było centrum Poznania a 10-12 km od centrum Krakowa to bym wybrała Poznań zamiast Krakowa, w którym mieszkam. A tak to ja nawet bym nie chciała mieszkać w ścisłym centrum.
  • Odpowiedz
  • 0
@WarwaraBasia: jak sie jest leniwym to nawet te 5km wydaje się daleko xd. Zresztą Kraków to taka betonoza że i tak się zastanowię dobrze, bo nie dosć że ciasno, somog jak cholera, no to jeszcze mało parków i terenów zielonych
  • Odpowiedz
@ZanZani: mieszkam kilkaset metrow od rynku w poznaniu, można zadawać pytania, ale odpowiedz na Twoje nie może być jednoznaczna, bo każdy ma inne wymagania i jeden woli mieć emeryckie ciche osiedle, a drugi centrum imprezowe. Sam musisz sobie odpowiedzieć.
  • Odpowiedz