Wpis z mikrobloga

Halo, halo #trojmiasto

Czy jest ktoś, kto w ostatnim czasie wykańczał mieszkanie i zna realia kosztów?
Dostałem wycenę wykończenia mojego kurnika developerskiego i nie powiem, ale troszkę oniemiałem- ale jak to na prawdę ;O

Prace łazienkowe 21k (sama robocizna, w tym ujęte byłyby przyłącza)- po mojej stronie armatura, kafelki, umywalki itd itp (cały osprzęt)
Sypialnia 5,7k ( przesuniecie gniazdka, zrobienie wezgłowia, dwa punkty świetlne, wiadomo malowanko
Wydzielenie pokoju 5,4k, dodanie gniazdek itp

Salon z aneksem 13,6k
Łączny koszt prac netto 46k ; D

Dodajmy do tego stolarza- zabudowa łazienka, kuchnia- (tutaj już dostałem wycenę 23-27k), sypialnia, przedpokój co nie jest uwzględnione to kwota robi się horrendalna
Mieszkanie raptem 55m, wiec noooooooo chyba trzeba się przebranżowić

#remontujzwykopem #budujzwykopem
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DonCzoko12: w c--j dużo powiem nawet.

Sypialnia 5,7k ( przesuniecie gniazdka, zrobienie wezgłowia, dwa punkty świetlne, wiadomo malowanko <

Po tym cenniku to powinni Ci czystym złotem pomalować razem z podłogami i sufitem tę
  • Odpowiedz
  • 0
Co prawda troszkę chaotycznie to napisałem, ale tak- wszystko to co wymieniłem to tylko robocizna, z tego wszystkiego nie doczytalem jeszcze, ze te wszystkie pierdoły typu farby, przewody, gniazdka są osobno liczone, Także reasumując to co podałem powyżej to koszt samej robocizny.. ;/
  • Odpowiedz
Sypialnia 5,7k ( przesuniecie gniazdka, zrobienie wezgłowia, dwa punkty świetlne, wiadomo malowanko

Wydzielenie pokoju 5,4k, dodanie gniazdek itp

@DonCzoko12: na cenach w Trójmieście sie nie znam, ale sama robocizna za takie pierdoły to dosc duzo
  • Odpowiedz
@DonCzoko12: Łazienka drogo. Ja w Wawie łazienka 4.5 mkw do stanu gotowego. Płaciłem miesiąc temu 11,5k. W tym trochę zabaw z hydraulika, wymiana grzejnika, budowa ścianki z bloczków bo prysznic podtynkowy, jedna ściana w mozaice, bidetka, odpływ liniowy. Co prawda bukowałem typa rok temu i odgrażał mi się że teraz już by za to wziął 1k więcej jak chciałem się targować, ale to wciąż nie jest 21k, no i gość
  • Odpowiedz
  • 0
@DeoLawson: No niestety musiałem podziękować Panu, ze nie stać w takim wypadku na jego usługi, czekam teraz na wycene innych. Jedynie szkoda mi czasu, bo gościu mógłby wchodzić od zaraz ;/
  • Odpowiedz
@DonCzoko12: A widzisz, od zaraz wchodzą tylko Ci co albo mają p------e stawki (rzadszy przypadek), albo c-----o robią i dlatego nie mają zapchanego kalendarza na rok do przodu jak porządni fachowcy (częstszy przypadek).
  • Odpowiedz