Wpis z mikrobloga

Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.

#powodz
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duzy_krotki: Też kisłem jak oglądałem, bohaterska waginootwarta na niepolaków Julka otoczona facetami debilami (jedyny inteligentny nie jest Polakiem) próbuje ratować Wrocław, ale chłopy przygłupy nie słuchają.
  • Odpowiedz
Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.

@duzy_krotki: To jest dobry wyróżnik woke-gówna xD W nowym horizonie tak samo - każdy chłop to albo "prawie główny zły" albo taki dzban, że cud że żyje xD Za to juleczka z wioski potrafi strzelić z d--y "tak głembokom" myślą, że aż skręca z żeżuncji xD
  • Odpowiedz
Nie mam nic przeciwko silnej postaci kobiecej, jednak ta z "Wielkiej wody" jest całkowicie nieprzekonująca moim zdaniem. Jak już pisałem, był potencjał na świetny scenariusz, ale został zmarnowany.

@duzy_krotki: tak samo myślę, wprawdzie to nie byle julka (to też prof hydrologii, wie co robi) to jej nieomylność i w ogóle charakter w-----a. Przynajmniej ten jej były z córką to moim zdaniem dobrze zrobiona postać męska - nie bez wad, ale
  • Odpowiedz
@mathiaz1: no wlasnie to jest najwieksza abstrakcja. Ukonczony jakis uniwersytet a zycie na sklocie z jakims menelem i wspolne cpanie i ktos przylatuje do niej helikopterem zeby uratowala polske przed powodzia xddd n
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: Przecież ten serial to realizacyjny sztos idealnie oddający główne wydarzenia i realia tamtego okresu. Ale wykopek panikuje, bo zobaczył babę, która w dodatku się rucha RATUNKUUUU xDDDD
  • Odpowiedz
Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku

@duzy_krotki: To akurat nie było przerysowane

Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka

@duzy_krotki: Może oglądałes dokładniej ode mnie ale chyba nie była to randomowa Juleczka ale typiara mająca pojęcie o temacie?
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: Jak włączyłam po premierze, to już po początku wiedziałam, że to będzie przejaskrawione i uromantyzowane na siłę kobiet i w ogóle, cringe

Bo czego się spodziewać od tego, że poznajemy bohaterkę od sceny w której się roocha, klnie i pali papierochy

Ale nie wątpię że sceny z niekompetentnymi urzędasami były realne, bo teraz też takie są
  • Odpowiedz
  • 48
Scena z jelonkiem śmieszna, wyskakuje do myśliwego i że niby dorosły chłop się jej boi xD tymczasem rzeczywistość: myśliwy wali jej b---ę na dziąsło i główna bohaterka budzi się że śpiączki jak Wrocław jest zalany w 2024.
A poza tym typowy scenariusz poprawnych politycznie filmów, czyli silna kobieca postać i wszyscy faceci głupi
  • Odpowiedz
Przecież ten serial to realizacyjny sztos idealnie oddający główne wydarzenia i realia tamtego okresu. Ale wykopek panikuje, bo zobaczył babę, która w dodatku się rucha RATUNKUUUU xDDDD

@wcfilmowe: no napewno juleczka co ma ogromną wiedze co na drugi dzień ruchała się z holendrem brzmi realnie jak na tamte czasyxD Właśnie do tego odnosi się OP. To, że są tam dokumentalne wstawki nie znaczy, że cały serial w 100% pokazuje stan
  • Odpowiedz
Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku.

@duzy_krotki: W latach 90' to niejeden biedniejszy i mniej zaradny rolnik w Polsce dalej orał pole koniem, a nie traktorem, a "walenie za stodołą" to nie żarcik tylko rzeczywistość bo szambo i jego obsługa też nie są za darmo, więc nie wiem skąd zaskoczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 9
@OP krytykuje kobiecą postać.

@choochoomotherfucker: "@OP pewnie nienawidzi kobiet".

A tak naprawdę @OP ma w dupie czy dana osoba ma cipę czy nie, bo nie o tym tutaj rozmawiamy, tylko o beznadziejnym serialu zakłamującym historię, przedstawionym jako bajka dla przygłupów.
  • Odpowiedz
@yahoomlody: Scully, Ripley, Sarah Connor, Lara Croft...Da się przedstawić kobietę "z jajami" bez upolityczniania tego jednocześnie, no ale komuś przezskadzało, było za mało i postanowili przerobić na swoją modłę. Ciekawe, ze przebudzeni zawsze biorą juz franczyzę, która jest znana i odniosła sukces i koncertowo pieprzą robotę. Nie dziwne, gdyby wymyslili cokolwiek nowego to pewnie nikt by nie przyszedł a tak to wypuszczą jakieś Gwiezdne Wojny lub Terminatora co juz przyciąga
  • Odpowiedz