Aktywne Wpisy
Lujdziarski +211
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
#powodz
@duzy_krotki: To jest dobry wyróżnik woke-gówna xD W nowym horizonie tak samo - każdy chłop to albo "prawie główny zły" albo taki dzban, że cud że żyje xD Za to juleczka z wioski potrafi strzelić z d--y "tak głembokom" myślą, że aż skręca z żeżuncji xD
@duzy_krotki: tak samo myślę, wprawdzie to nie byle julka (to też prof hydrologii, wie co robi) to jej nieomylność i w ogóle charakter w-----a. Przynajmniej ten jej były z córką to moim zdaniem dobrze zrobiona postać męska - nie bez wad, ale
Zobacz jakie masy debili odmawialy ewakuacji jak byla mozliwa samochodami, a potem kwik o smiglowce jak zalalo.
@duzy_krotki: To akurat nie było przerysowane
@duzy_krotki: Może oglądałes dokładniej ode mnie ale chyba nie była to randomowa Juleczka ale typiara mająca pojęcie o temacie?
@suspensor1917: też bym się obsrał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo czego się spodziewać od tego, że poznajemy bohaterkę od sceny w której się roocha, klnie i pali papierochy
Ale nie wątpię że sceny z niekompetentnymi urzędasami były realne, bo teraz też takie są
A poza tym typowy scenariusz poprawnych politycznie filmów, czyli silna kobieca postać i wszyscy faceci głupi
@wcfilmowe: no napewno juleczka co ma ogromną wiedze co na drugi dzień ruchała się z holendrem brzmi realnie jak na tamte czasyxD Właśnie do tego odnosi się OP. To, że są tam dokumentalne wstawki nie znaczy, że cały serial w 100% pokazuje stan
@duzy_krotki: W latach 90' to niejeden biedniejszy i mniej zaradny rolnik w Polsce dalej orał pole koniem, a nie traktorem, a "walenie za stodołą" to nie żarcik tylko rzeczywistość bo szambo i jego obsługa też nie są za darmo, więc nie wiem skąd zaskoczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wcfilmowe: to się nie wyklucza z beznadziejnie napisanymi postaciami
@mathiaz1: Czego się spodziewasz na portalu, gdzie ogromna część użytkowników nienawidzi kobiet xD
@choochoomotherfucker: "@OP pewnie nienawidzi kobiet".
A tak naprawdę @OP ma w dupie czy dana osoba ma cipę czy nie, bo nie o tym tutaj rozmawiamy, tylko o beznadziejnym serialu zakłamującym historię, przedstawionym jako bajka dla przygłupów.