Aktywne Wpisy

lord-nihilus +84
Kiedy redpillowy turbogrinder w końcu w peaku SMV znajdzie studentkę na utrzymanie, wierząc że teraz przeżyje swoją młodość jak rasowy oskariat.
#blackpill
#blackpill

cheture +13
zauważyłam zależność że biegacze zawsze mają ładne dłonie

Mój case jest następujący:
- nie znam się na nożach
- nie znam się na ostrzałkach
- chcę mieć składany nóż do codziennego noszenia
- nie wiem ile na to wydać (mój budżet to coś w okolicach 50 zł - 600 zł - chcę po prostu by było praktyczne, a nie żeby się lansować)
chcę by był praktyczny, wygodny, wysokiej jakości, lekki, żeby przeżył ze mną wiele lat, żeby łatwo i szybko się ostrzył. tak by lekko przejeżdzając po ręku, ciął włos
ma być używany do wszystkiego - do zrobienia kanapki i do odparcia ataku na życie
najlepiej jakiś złoty standard, nie chcę robić długiego researchu
ktoś, coś?
#noz #noze #edc
ale zapomniałem dodać że ostrzałka nie jest do edc, i wolałbym coś prostego - elektyczną? żebym nie musiał się zastanawiać i męczyć
Serio, wystarczy kilka pociągnięć i nóż jest ostry.
To jest na prawdę bardzo proste, wręcz banalne. Nie trzeba niczego się uczyć, nie trzeba stosować żadnej specjalnej techniki, uwierz mi. Jedziesz ostrzem noża od góry do dołu (jakbyś kroił powietrze), najpierw na jednej gradacji kamieni, a potem na drugiej. Na takiej ostrzałce da się naostrzyć nóż do poziomu golenia włosów w parę chwil, tak jak chciałeś.
Są lekkie jak na swoją pancernikowatosc, po prostu wybierz sobie rozmiar i kształt coś z cold steel voyager, aus10 to dobra nierdzewka nie trzeba się martwić o rdze jak w tych chińczykach z d2.
No i ciężko znaleźć coś rownie mocnego.
Ostrzałka obojętnie, może być jakiś chiński kamień diamentowy gradacja 1000 najbardziej uniwersalne
@niech_ktos a nie bój się ostrzenia z ręki, to serio proste jak nie masz jakiejś Wady wzroku że nie zauważysz ze ostrze krzywo leży i nie przylega do ostrzałki jak powinno
Jak polo
źródło: temp_file4730610715584147674
Pobierz