3/4 Zbiornika Racibórz jest już zapełnione a straż pożarna potwierdziła jego awarię w nocy. Nadzór zbiornika już zaczyna zwalać winę na Tauron.
Jakoś nie ufam tej prognozie synoptycznej na stacji Krzyżanowice (tj. na terenie zbiornika Racibórz). Dodatkowo wczoraj o godzinie 17 przewidywania dot. Stacji Racibórz Miedonia były na poziomie 727cm, dziś jest już 789cm. ponad 60cm różnicy.
Wspominałem wczoraj, należy brać ogromną poprawkę na prognozy IMGW!
@zsuiram2: ale co ma Tauron do Raciborza jak tu chodzi o dwa kompletnie różne zbiorniki. Tauron spuszczał wodę, która się przelała na Bystrzycę, a nie na odrze. Racibórz jest kawał drogi od tego miejsca, bo tamto to Mietków.
@zsuiram2 typie przestań komentować zdarzenia o których nic nie wiesz. Sytuacja o której mówisz wydarzyła się tylko w twojej głowie. Jaki zrzut tauryna do Raciborza ?xD
@EWRNB: i takie dzbany nakrecaja panike, to samo w innym wpisie jakis debil pisze o potwierdzonym info z 1.5m wody na traugutta i pekaniu walow w kotowicach. Heheszki jak c--j normalnie boki zrywac.
Poproszę o pomoc w wyborze #serial #seriale na nocne oglądanie. "Reaczer" niech będzie punktem wyjścia - czyli mamy mocną akcję, syndrom superbohatera i "zespół zemsty". Dzięki za pomoc. :)
Jakoś nie ufam tej prognozie synoptycznej na stacji Krzyżanowice (tj. na terenie zbiornika Racibórz). Dodatkowo wczoraj o godzinie 17 przewidywania dot. Stacji Racibórz Miedonia były na poziomie 727cm, dziś jest już 789cm. ponad 60cm różnicy.
Wspominałem wczoraj, należy brać ogromną poprawkę na prognozy IMGW!
#wroclaw #powodz #odra #hydrologia
@EWRNB przecież takie informacje przekazały Wody Polskie, nie ja XD