Wpis z mikrobloga

Mój 13 Pro już się dość wyeksploatował i stoję przed wyborem nowego #iphone i teraz kwestia co wybrać. Telefon pomaga mi zarabiać (nagrywanie filmów) dlatego aparat i dobra bateria to tutaj klucz. I teraz mam do wyboru 3 opcje nad którymi się waham, może coś doradzicie?

1. iPhone 15 Pro Max, dostępny od ręki dobre kamery i wystarczające 256GB + możliwość podłączenia dysku zewnętrznego po USB-C

2.iPhone 16 Pro Max, świeżynka wiadomo, aparat na bank TOP, na plus capture button ale nie ma jeszcze testów baterii + będę musiał na niego czekać minimum miesiąc, a mi się dość spieszy ze zmianą telefonu i chciałbym ten temat zamknąć w tym miesiącu.

3. iPhone 16 Plus - wielkościowo idealny, jest capture button i bateria pewnie będzie trzymać dłużej niż w Pro Maxie (60Hz) natomiast przyzwyczajony już jestem w jakimś stopniu do ekranu 120Hz i obawiam się że przejście może być bolesne, choć moja różowa ma 15 Plusa i jakoś nie widzę diametralnych różnic dla oka w działaniu obu sprzętów. No i się zastanawiam czy 16 Plus będzie miał gorszy aparat od 15 pro Maxa? Jak myślicie (tak wiem, że nie ma teleobiektywu ale tak na dobrą sprawę używam go sporadycznie, liczy się dla mnie przede wszystkim kamera główna i szerokokątna)

Odrzucam 16 Pro ze względu na to że znając życie bateria nie będzie miała zbyt spektakularnego czasu pracy..

Dajcie znać co wy byście wybrali i dlaczego.

#apple #iphone16 #iphone15promax #iphone15pro
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siemawpadajdomejkuchni: poszukaj 16 pro max w marketach z płatnością przy odbiorze, widziałem wczoraj że MediaMarkt miał w opcji 512gb i raczej dowiozą na premierę.
Sam wziąłem w Orange na 36 rat(można wziąć bez rat i bez umowy) i będę miał jak zawsze na premierę, ale z ich dodatkową marżą 5%
  • Odpowiedz