Wpis z mikrobloga

Kilka słów wyjaśnienia trolii z tagu.
1. Woda we Wrocławiu się podniosła, ale to jeszcze jest nic. Pamiętam 2010, ponieważ sam latałem z łopatą po Biskupinie. Nadal widać wszystkie wyspy od Jazu Opatowice do zoo. Kiedy wyspy znikną pod wodą, to wtedy możemy mówić, że fala dotarła do Wrocka.
2. W 1997 głównym powodem czemu zalało trójkąt i okolice dworca, była cofka na rzece Oławie. Wpada ona do Odry w okolicach mostu Grunwaldzkiego. Czy teraz nam to grozi znowu? Owszem, grozi. Ale w 1997 roku zawiódł Jaz Małgorzata. W 2010 już spełnił swoje zadanie + wały na Oławie dochodzące do niego zostały od 1997 podwyższone znacznie. Jeśli zadziała i nawet dojdzie do tragedii to tereny zalane w 1997 będą bezpieczne.
3. Kozanów od 1997 i 2010 dostał potężniejsze wały bo tam wpada Ślęża do Odry i także była cofka. Ale wg mojego info tam nie ma żadnego jazu ani śluzy
4. Pytaniem jest jak zachowa się Bystrzyca, wody na Jazie Różanka i centrum. Czy uda się znowu wystarczającą ilość wody przekierować do Kanałów.
#powodz #wroclaw
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W 2010 już spełnił swoje zadanie + wały na Oławie dochodzące do niego zostały od 1997 podwyższone znacznie.

no i fajrant
a jak kogos zaleje to yy ee ubezpieczac sie
pora na csa/defraudowanie publicznych pieniedzy (niepotrzebne skreslic)
  • Odpowiedz
@kab_anos: Żywioł to jednak fascynująca ale bardzo dewastująca rzecz. Zobaczymy jak będzie teraz, ja to tutaj zostaję jak trzeba będzie pomagac, ale jak to osiągnie poziomy lekko większe niż 2010 to chyba niestety będzie zwijka.
  • Odpowiedz