Aktywne Wpisy
domkasromka +4
#hotelparadise tak trochę zejście z tematu. Które, akcje najbardziej zapadły wam w pamięć z poprzednich sezonów, zarówno te śmieszne jak i jakieś draki. Mi się właśnie przypomniał fastiwal płaczu w piątym sezonie jak Kuba zaczął płakać, a cała reszta za nim.
Malenaa +25
Jeszcze w czwartek sama proponowała spotkanie na ten tydzień. Szkoda bo sama pisała dużo i na pewno pisało się lepiej niż z jakimiś tinderówkami. Poniedziałek wieczur i humor popsuty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #podrywajzwykopem
#tinder #podrywajzwykopem
1. Woda we Wrocławiu się podniosła, ale to jeszcze jest nic. Pamiętam 2010, ponieważ sam latałem z łopatą po Biskupinie. Nadal widać wszystkie wyspy od Jazu Opatowice do zoo. Kiedy wyspy znikną pod wodą, to wtedy możemy mówić, że fala dotarła do Wrocka.
2. W 1997 głównym powodem czemu zalało trójkąt i okolice dworca, była cofka na rzece Oławie. Wpada ona do Odry w okolicach mostu Grunwaldzkiego. Czy teraz nam to grozi znowu? Owszem, grozi. Ale w 1997 roku zawiódł Jaz Małgorzata. W 2010 już spełnił swoje zadanie + wały na Oławie dochodzące do niego zostały od 1997 podwyższone znacznie. Jeśli zadziała i nawet dojdzie do tragedii to tereny zalane w 1997 będą bezpieczne.
3. Kozanów od 1997 i 2010 dostał potężniejsze wały bo tam wpada Ślęża do Odry i także była cofka. Ale wg mojego info tam nie ma żadnego jazu ani śluzy
4. Pytaniem jest jak zachowa się Bystrzyca, wody na Jazie Różanka i centrum. Czy uda się znowu wystarczającą ilość wody przekierować do Kanałów.
#powodz #wroclaw
no i fajrant
a jak kogos zaleje to yy ee ubezpieczac sie
pora na csa/defraudowanie publicznych pieniedzy (niepotrzebne skreslic)
@kab_anos: jakie wyspy?
@kab_anos: haloooo o jakie wyspy chodzi?