Wpis z mikrobloga

• 1
@kamilxpompa: Ja bym wchodził żeby ratować swój dobytek ale jak tam wolą - przecież to nie mój majątek. A poza tym, już tam stoją ludzie i się gapią
  • Odpowiedz
@kamilxpompa: zesrać się. Z filmów widać jak bardzo jest to podmyte, że człowiek stoi na krańcu 10cm ziemi i nawet ona się nie obsuwa, a tam szerokość tego wału to kilka-kilkanaście metrów. Hurr durr na pewno wszyscy tam zaraz zginą.. ja p------e co za czasy wypluwają nieudaczników coraz większych ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Dlaczego tam nie ma straży pożarnej albo lokalnego przedsiębiorcy z piaskiem i z 50 ludzi ładujących worki?

@Viado: I tym różni się 2024 od 1997. Niestety, żyjemy na wyższym poziomie ale ludzie mają już inną mentalność, pogoń za pieniądzem i wszyscy mają w------e na wszystko, co nie jest ich własne.
  • Odpowiedz
@Viado przez 30 lat sprali ludziach mózgi do tego stopnia że nikt nie czuje więzi braterstwa a każdy dba tylko o czubek własnego nosa. W 97 ludzie potrafili się skrzyknąć i zorganizować. To w małych miasteczkach jeszcze istnieje... Nysa może jest za duża na takie poświęcenie.
  • Odpowiedz
@Viado: Przecież to jest skrajnie niebezpieczna sytuacja, lepiej jak będą się tym zajmować służby, które są do tego przeznaczone, to nie jest układanie worków z piaskiem przed wystąpieniem problemu, tylko ratowanie fatalnej sytuacji. Ludzie mają się ewakuować a nie miotać się tam na wale, który może zostać przerwany. Gdyby tam się dało teraz wjechać jakimś sprzętem, to pewnie nie robiliby tego ze śmigłowca.
  • Odpowiedz
@Viado: mam wrażenie że ludziom tam nie zależy chyba, nie pamiętam powodzi 1997 ale dość dobrze pamiętam tą z 2010 i jak pracownicy sami z siebie przez pierwsze dni łatali wał przeciwpowodziowy przy Hucie Szkła w Sandomierzu, ludzie nosili worki po kilkaset metrów od miejsca gdzie dalo się je napełniać do wału byle tylko uratować miejsce pracy, słyszałem że pracownicy robili to wbrew nakazowi ewakuacji z huty,

tylko taką jakość
bn1776 - @Viado: mam wrażenie że ludziom tam nie zależy chyba, nie pamiętam powodzi 1...

źródło: image

Pobierz
bn1776 - @Viado: mam wrażenie że ludziom tam nie zależy chyba, nie pamiętam powodzi 1...
  • Odpowiedz