Wpis z mikrobloga

#samochody #motoryzacja

Szukam pomyslu na samochod od dluzszego czasu ale w kazdym mi cos nie pasuje. Auto max 10lat, chce nim pojezdzic dlugo dlugo dlugo. Obecne mam 10 lat i gdybym nie potrzebowal wiecej miejsc to by zostalo.

Wymagania:

- 7 miejsc
- trwały silnik. Najlepiej wolnossacy, gazu nie bede zakladal ale jak bedzie taka mozliwosc to fajnie
- isofixy, duzo isofixow. Trzy pełne miejsca w drugim rzedzie
- mile widziane przesuwne drzwi
Mie widziany trwały automat ale nie jest to wymaganie

Ogolnie auto raczej nie bedzie duzo jezdzic, moga byc krotkie odcinki. 2 razy w roku gdzies dalej.Nie chcialbym sie przejmowac zatykajacymi dpf czy turbinami

Ideał 10/10 bylby sharan/alhambra ale tam nie ma silnika. Tylko diesle i turbo benzyny.

Jest toyota verso ale troche maława/brak przesuwnych drzwi

No i amerykance pacifica/odyssey/sienna. Ciut za duze dla żony i czesto sprowadzane sa mocno uszkodzone

Jakies inne ciekawe pomysly? Troche chodzi mi po glowie 807 z konca produkcji. Juz tam tylko diesle sa ale 2.0hdi podpbno ultrapancerny
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MercedesBenizPolska: w 2014 grand Picasso chodził w 1.6 HDi i w 2.0 HDi. Fajne to w środku, jeździ się wygodnie. Scenic nie wiem jakie miał silniki. Ale tego 1.6hdi miałem w Berlingo to chłopie nie do z------a silnik. Z tym, że popytaj fachowców może ja miałem szczęście.
  • Odpowiedz
@MercedesBenizPolska: jeśli ma być dużo isofixów no to musi to być duże auto w stylu pacifica/odyssey. Lepiej niech się żona nauczy takim jeździć.
2 nietypowe propozycje:
Volvo V90. Oczywiście ten nowy model, chociaż silniki tylko turbo. Wolnossaki masz w poprzednim, ale one mają min.10 lat i ten design tragiczny.
Mercedes klasa V. Miejsca nie zabraknie, Jacek Balkan bardzo zachwala. Niestety nie wiem jak z benzynami, ja bym brał zwykłego V250
  • Odpowiedz