Wpis z mikrobloga

Cześć!

Myślę nad napisaniem poradnika dla facetów, głównie młodych Polskich chłopów, którzy pracują za grosze w robocie której nienawidzą, albo neetują, są samotni, nie tylko bez partnerki ale bez koleżanek, kolegów, czasami nawet rodziny, nie mają żadnych zainteresowań, są mniej lub bardziej utyci, ciągle zmęczeni, niewyspani i ogólnie wegetują bez żadnego większego celu czy pomysłu na cokolwiek, z każdym kolejnym miesiącem widząc w tym coraz mniej sensu. Albo mają spoko pracę, fajne zarobki, żonę, dzieci a i tak wszystko to takie jakieś „bez sensu”.

Chciałbym poruszyć w nim takie rzezy jak:
-pokazanie, że "zła sytuacja" dotyczy naprawdę wielu osób i nie jest czymś tragicznym a bardziej przeciętnym;
-to, co mogą zrobić (np. wysprzątać pokój na błysk, nawet odmalować ściany, żeby przyjemniej się w nim siedziało, chodzić na spacery, schudnąć, znaleźć hobby w zasięgu ich czasu, predyspozycji i możliwości finansowych);
-to, czego nie mogą zrobić (największy problem to założenie rodziny, szczególnie że w Polsce brakuje 2mln młodych panien no chyba że ktoś „wanna babcie”);

Ogólnie taki poradnik jak radzić sobie w kryzysowych sytuacjach albo jak się do nich przygotować, gdy się zbliżają – a z tego co wiem, kryzysową sytuację ma prawie każdy facet w tym kraju przynajmniej raz do roku...

Sam mam za sobą dwa bankructwa, w ciągu 10 lat trzy razy wywali mnie z roboty, bo „za wolno pracowałem” a i tak się ładnie ogarnąłem, jeśli chodzi o finanse, chociażby zaciskając pasa żeby wyjść z długów, potem moje „nawyki oszczędnościowe” zostały ze mną na stałe, więc teraz mam chociażby kasę na inwestycje itp. Mam też za sobą skuteczne odchudzanie - i to takie aż do końca, do 12% tłuszczu.

Posiadam duże doświadczenie w pisaniu, prócz mniejszych i większych bzdur na wykopie mam wydany zbiór opowiadań, które zbiera wysokie oceny, niedługo wydaję kolejny i jego wstępne recenzje są jeszcze lepsze.

Myślałem o krótkim poradniku, takim na 40-60 stron w Wordzie.

Więc teraz dwa pytania:
-czy jest sens takie coś pisać?
-czy pomożecie mi go stworzyć?
Sam mogę całość napisać, sfinansować wydanie, mam czas, doświadczenie, chęci i kasę na takie rzeczy, pytanie czy pomożecie ustalić co najlepiej w nim zawrzeć i czy później pomożecie czy to w promocji, czy po prostu kupując i przekazując znajomym w potrzebie?

Jeśli tak, zapraszam do znaleziska

#przegryw #depresja #przegrywpo30tce #samotnosc #depresja #motywacja #polska #niebieskiepaski #zdrowie #psychologia #blackpill #zwiazki
wqeqwfsafasdfasd - Cześć!

Myślę nad napisaniem poradnika dla facetów, głównie młodyc...

źródło: images

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gość chce pisać książkę o tym, że warto odmalować ściany w mieszkaniu XD śmiechu warte

@pawel-borecki:

Wiesz ile Polaków ma w domu np. grzyba? Albo ściany po Niemcu na które ktoś w latach 80-90 nakleił najtańszą tapetę i tak wisi do dziś?

Wbrew pozorom wyjście z totalnego dna najlepiej zacząć od wywalenie wszystkiego z pokoju, odmalowania ścian, wyrzucenia śmieci i posprzątania szafek.
  • Odpowiedz
@wqeqwfsafasdfasd: Myślę że jest sens, jeśli to przynajmniej jednej osobie pomoże to już warto było takie coś napisać.
W sumie można to całe radzenie w kryzysie streścić do jednego zachowania czyli "co mogę zrobić". A co kto może zrobić to
każdy sam najlepiej wie
  • Odpowiedz
@wqeqwfsafasdfasd: O dobrze to opisałeś, źle to napisałem, miałem na myśli że jak coś nam w życiu przeszkadza to sami będziemy lub powinniśmy szukać możliwości polepszenia swojej sytuacji.
Z tym spędzaniem wolnego czasu to bym nie generalizował, to jest moim zdaniem bardzo indywidualne. Pewnie jest wiele osób które tak właśnie spędzają czas jak to opisałeś ale jaki procent z nas wszystkich to nie śmiem na 100% stwierdzić
  • Odpowiedz
-pokazanie, że "zła sytuacja" dotyczy naprawdę wielu osób i nie jest czymś tragicznym a bardziej przeciętnym

@wqeqwfsafasdfasd: Jest różnica "kolejna randka na jakiej byłem okazała się klapą" a "kobiety regularnie mnie poniżają, zaznaczają że nikt mnie nie chce czy życzą mi śmierci".

-to, co mogą zrobić (np. wysprzątać pokój na błysk, nawet odmalować ściany, żeby przyjemniej się w nim siedziało, chodzić na spacery, schudnąć, znaleźć hobby w zasięgu ich czasu, predyspozycji i możliwości
  • Odpowiedz
Just umyj dupe bro.

@Eteres: wiesz, coś może być na rzeczy. Gdy masz 40 kilo dodatkowego tłuszczu i j---e od ciebie skisłą w fałdach skórą, zastarzałym potem, gównem, spermą i nienawiścią do samego siebie to nie znajdziesz sobie szarej myszki, bro.
  • Odpowiedz
@wqeqwfsafasdfasd: nie pytaj, tylko rób i wołaj. Ogólnie jako faceci musimy tworzyć sobie struktury wsparcia, zamiast rywalizować. Chętnie poczytam, bo ja jestem w takim bagnie teraz i chętnie bym popisał, poczytał Twoich jakichś sugestii. Wielokrotnie pisałem tu na wykopie o swoim losie.
  • Odpowiedz