Wpis z mikrobloga

Dla wszystkich co bezdusznie rzucają hasłem "trzeba się było ubezpieczyć"
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.
- Wiecie że ze sprzedaży takiego domu nie starczy kasy nawet na kupno małej kawalerki? A w takich domach mieszka czasem po 8 ludzi

Trochę empatii bananowe kawiorowe dzieci - nie każdy jest tak bogaty jak wy

#powodz #ubezpieczenia #klodzko #wroclaw
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Viado: a wiesz ile kosztuje dzialka na terenie zalewowym a ile poza nim?
Dawanie ludziom kasy ktorzy pobudowali sobie domy na terenach zalewowych to naplucie w twarz tym co zaplacili z dzialke 50x wiecej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Viado jestem agentem ubezpieczeniowym i pieprzysz takie bzdury że aż żałuję odpisywać na ten słaby bait, ale plusowany komentarz już Cię tutaj zaorał jak typowego sebe co dużo szczeka i nic o życiu jeszcze nie wie
  • Odpowiedz
@Viado: zawsze mogli mieszkać na Podlasiu, a nie terenach zalewowych przez 30 lat nic się nie nauczyli przecież tam podobno co drugi w Niemczech robi i tylko na weekend zjeżdża to nie było czasu się dorobić? Czy audi ważniejsze niż dom?
  • Odpowiedz
@sayanek dodam tylko że w przypadku jakiegokolwiek zdarzenia musi być zachowany ciąg przyczynowo-skutkowy tj. Pożar domu, brak przeglądu komina, zapaliło się od nieszczelności w kominie - jeśli zapali się od instalacji elektrycznej to nadal komin nie ma nic do gadania
  • Odpowiedz
@naganiaczherculesa wiem co potrafią firmy ubezpieczeniowe bo mam z tym do czynienia na co dzień. I ja nie bronię firm ubezpieczeniowych moim wywodem, wskazałem jedynie błędy u OPa jako osoba siedząca w temacie.

Argumentu ' niech sprzedadzą domu i wyprowadza się do bloku ' to nawet nie skomentuje.

Jak kogoś nie stać na utrzymanie domu to teraz my mu mamy dopłacać? Ludzie przestańmy być państwem socjalnym i uczyć ludzi że państwo
  • Odpowiedz
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe

@Viado: no ciekawe dlaczego, może dlatego że są to tereny zalewowe i pora się wynosić? XD
  • Odpowiedz