Aktywne Wpisy

vieniasn +12
jaka jest wasza ulubiona gra wideo? (oprócz tfu gothica dziadki)

PierdekAlonso +62
Nigdy w życiu nie używałem petard, ale w tym roku na sylwestra nakupie ze 100 achtungów i bede przez cały dzień puszczał na pohybel kundlom i ich właścicielom (。◕‿‿◕。) Dość dyktatury psiarzy w tym kraju
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
źródło: image
Pobierz

- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.
- Wiecie że ze sprzedaży takiego domu nie starczy kasy nawet na kupno małej kawalerki? A w takich domach mieszka czasem po 8 ludzi
Trochę empatii bananowe kawiorowe dzieci - nie każdy jest tak bogaty jak wy
#powodz #ubezpieczenia #klodzko #wroclaw
No akurat nie jest to prawda, jeśli ryzyko jest zbyt duże to ubezpieczyciel może po prostu odmówić objęcia go ochroną i często tak się dzieje. Wyjątkiem są ubezpieczenia obowiązkowe, ale tam ubezpieczyciele po prostu oferują zaporową składkę na ryzyka, których nie chcą w portfelu.
@chemik_kieszyk: podzielisz się jakimś przykładem? zajmowałem się zawodowo ubezpieczeniami jakiś czas i wiem że kłamiesz, nie wiem tylko czy z niedoinformowania czy z pełną świadomością. Jak pisałem wcześniej możesz ubezpieczyć dosłownie wszystko, kwestią jest jedynie cena, ale wybierając mieszkanie na terenie zalewowym bierzesz tą dopłatę
@Viado: takie debilizmy piszesz że głowa mała XD
Ten dom był wybrany
https://maps.app.goo.gl/La4czc9PpnZ7PjED9
źródło: uniqa paczków młynarska 14
PobierzTaka sama bzdura jak to, że przez jakieś niehomologowane żarówki ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania Autocasco.
Bez konkretów, ale w jednym z zakładów, w którym kiedyś pracowałem, była lista kodów pocztowych, w których nieruchomości po prostu nie były ubezpieczane.
Też się zajmuję zawodowo ubezpieczeniami, jestem aktuariuszem, więc z całym szacunkiem, ale mam w tym temacie większą wiedzę od ciebie.
@Viado: do okulisty...
źródło: obraz_2024-09-16_175456831
PobierzMam ubezpieczony budynek 200 letni na 1,5mln przy rzece i płace 1500zł.
Jak się kiedyś zapaliła podłoga od komina to chcieli tylko protokół od kominiarza, nikt nie zaglądał do kotłowni czy jest wentylacja i czy instalacja spełnia normy bo jest 100 letnia, tak samo przy zalaniu piwnicy....budynek nawet nie ma planów a ty piszesz o jakiś normach xDDDD
@chemik_kieszyk: bez konkretów to łżesz jak pies, podaj jakiś kod z tej tajnej listy, zobaczymy ile warte jest twoje słowo
źródło: inter risk młynarska 14
Pobierzźródło: ze sprzętem
PobierzBzdura. Jest drożej, ale nie razy 10, a może max 30%, lub 50% w "narodowym czempionie"
źródło: 44QBHUL
Pobierz