Wpis z mikrobloga

Składam PC i mam wielki dylemat między kilkoma kartami graficznymi, zupełnie nie potrafię się zdecydować. Może będzie miał ktoś coś ciekawego do powiedzenia, bo co filmik na YouTube to mówią inaczej.
Różnice cenowe są marginalne w kraju w którym mieszkam.
Wybieram pomiędzy:
RTX 4060 8GB - 8gb vram trochę słabo, bo komp ma być w miarę przyszłościowy na następne pare lat, plus DLSS i frame gen.
RX 6750 XT 12GB - karta poprzedniej generacji, ale działa obiecująco w 1440p sugerując się testami i więcej vram.
RX 7600 XT 16GB - performance bardzo podobny do RTX 4060, raz na korzyść jednego lub drugiego, ale 16GB vram.
Jeżeli warto to mogę też już p--------ć ten wybór w p---u i wziąć 7700XT(4060 TI jest totalnie nie warto z tego co czytałem) i pojechać trochę ponad budżet ale nie wiem czy warto.
Wiem, że teraz jest ten Lossless Scaling, więc nie wiem czy sugerować się Nvidiowym DLSS i frame gen.

Chciałbym pograć w 1440p raczej z jakimś frame gen.

#komputery
zoltyzegar - Składam PC i mam wielki dylemat między kilkoma kartami graficznymi, zupe...

źródło: ESSA

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

RTX 4060 8GB - 8gb vram trochę słabo, bo komp ma być w miarę przyszłościowy na następne pare lat, plus DLSS i frame gen.

frame gen ok, DLSS w FHD? to bardzo źle wygląda i bym się nie nastawiał na używanie DLSS w FHD. DLSS/FSR to od 1440p wzwyż

frame gen aby dobrze działał to też wejściowo powinno być z 60 przynajmniej, to nie jest aby z gry 20FPS zrobić grywalną

RX 7600
  • Odpowiedz