Aktywne Wpisy

wykop +52
📣 Wykopowicze, jest nowość!
Od dziś możecie połączyć swoje konto na Wykopie z profilem w serwisie Fralio – platformie, która pozwala na jednorazowe, dobrowolne wsparcie twórców, inicjatyw i aktywnych użytkowników. Bez subskrypcji, bez ukrytych kosztów – po prostu: "doceniam i dorzucam się".
🔗 Fralio + Wykop = integracja dostępna dla każdego
Jeśli aktywujecie integrację, przy Waszych wpisach pojawi się ikonka prowadząca do profilu Fralio. To prosty i przejrzysty sposób, by inni mogli docenić
Od dziś możecie połączyć swoje konto na Wykopie z profilem w serwisie Fralio – platformie, która pozwala na jednorazowe, dobrowolne wsparcie twórców, inicjatyw i aktywnych użytkowników. Bez subskrypcji, bez ukrytych kosztów – po prostu: "doceniam i dorzucam się".
🔗 Fralio + Wykop = integracja dostępna dla każdego
Jeśli aktywujecie integrację, przy Waszych wpisach pojawi się ikonka prowadząca do profilu Fralio. To prosty i przejrzysty sposób, by inni mogli docenić

źródło: Fralio
Pobierz
Caracas +379
Z informacji totalnie nieprzydatnych.
Mark Rutte – będąc premierem Holandii przez ponad 14 lat dzień w dzień jeździł do pracy rowerem.
Aktualnie od 2024 roku jest sekretarzem generalnym NATO (ludzie również dojeżdża do siedziby NATO rowerem.
Rutte
Mark Rutte – będąc premierem Holandii przez ponad 14 lat dzień w dzień jeździł do pracy rowerem.
Aktualnie od 2024 roku jest sekretarzem generalnym NATO (ludzie również dojeżdża do siedziby NATO rowerem.
Rutte

źródło: temp_file4231967228401443203
Pobierz
Jeśli będzie ładna pogoda efekt ma być widowiskowy. Jeszcze nigdy tam nie byłem, więc nie mam pojęcia jak to wygląda, ale zamierzam sprawdzić.
Na hasło "Usuń konto"
#astronomia #nauka #kosmos #poznan #astrofizyka
@Yelonek: Ile starlinków planują zestrzelić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Starlinki to chyba już prawie połowa satelitów na orbicie, ale śmieci też lata dużo, więc zgaduję, że celów nie będzie brakować.
Nie wiem czy satelity jakoś raportują swoje pozycje? Gorsze są śmieci, które tego nie robią i chyba raczej to trzeba namierzać.
To że lasera nie ma prawa być widać to wiem, ale myślałem, że może jest takiej dużej mocy, żeby się przebić przez atmosferę czy coś. W końcu zwykły laser kieszonkowy po kilkuset metrach to ma już spokojnie promień metra, a tu strzelają na kilometry w górę.
@Yelonek: Zależy jaki laser ( ͡° ͜ʖ ͡°) AO Laser Guide Stars na dużych teleskopach widać. Zresztą cały sens tych laserów jest taki, żeby "zapalić" atomy sodu na wysokości 80-90km i stworzyć na niebie "sztuczne gwiazdy"