Wpis z mikrobloga

ogarnąłem sobie bambu lab a1 mini + ams lite, skąd teraz brać do tego filamenty? załóżmy że chcę sobie zamówić z maks 3kg, więcej nie bo się boję że będzie leżeć, z jakiej firmy i gdzie (aliexpress?) tanio pozamawiać po jednej-dwie szpule a później refille jeśli filament będzie ok?

#druk3d #drukarki3d #bambulab #majsterkowanie
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Polecam sunlu z oficjalnej stronie, można na aliexpress ale zazwyczaj tam jest drożej. Jak jest promocja filamenty bambu tez wcare źle nie wychodzą.
  • Odpowiedz
ogarnąłem sobie bambu lab a1 mini + ams lite, skąd teraz brać do tego filamenty? z

@oreze: najczęściej sensowną cenę mają 5kg/10kg paki Sunlu/Kaige/Jayo/kingroon z aliexpress, wysyłane z DE, wychodzą ~30-40zł/kg wtedy. 250zł - 280zł to nie majątek za wielo-kolor-pak jakiegoś PLA+ czy coś, co jest swoją drogą bardzo dobrej jakości.

Znaleźć kogoś w swojej okolicy, który też drukuje, i się składać, jak ci serio za dużo ...
  • Odpowiedz
  • 1
@apeee: widziałem, zamówię pewnie do testu bo szkoda nie spróbować, wziąłem w podobnej cenie szpule sunlu (też z amazona)
  • Odpowiedz
@oreze na amazonie ostatnio biore eSun lub Jayo. po 35zł za 1kg. ewentualnie czasami z bambu biore jeśli jest promo i chce jakieś typowe kolory
  • Odpowiedz
@oreze: Najlepiej Sunlu i Jayo, dobra jakość i cenowo wychodzi w przedziale 40-60 zł za kilogram (w zależności ile kupujesz i czy akurat jest promocja). A jak będziesz chciał spróbować czegoś lepszej jakości, to mogę polecić filamenty polskiej firmy Devil Design, na allegro chodzą po 89 zł za kilogram (w promocji można dorwać za ~75).
  • Odpowiedz
najczęściej sensowną cenę mają 5kg/10kg paki Sunlu/Kaige/Jayo/kingroon z aliexpress, wysyłane z DE, wychodzą ~30-40zł/kg wtedy. 250zł - 280zł to nie majątek za wielo-kolor-pak jakiegoś PLA+ czy coś, co jest swoją drogą bardzo dobrej jakości.

@hrumque: podrzucisz aukcje? Pracuje sobie nad projektem i dużo drukuje do śmieć więc chce drukować jak najtaniej.
Kupiłem na Ali iBoss'a pla. Takiego godna to nie widziałem. Stringuje, zapycha dysze i chłonie wilgoć jak ja a-----l.
  • Odpowiedz