Aktywne Wpisy
FajnyTypek +60
mort555 +53
#powodz #wroclaw
Wiadomość z teraz: "Nagle" o północy zrzucają wodę z Mietkowa. Marszowice do ewakuacji. Wały zamierzają podnieść o 1,5m w ciągu 4 godzin i podstawić autobusy do ewakuacji (do 5-6 rano).
Nie przewidzieli wcześniej, że nastąpi zrzut i że zaleje osiedle??? I że wałom 1,5m zabraknie???
Mi to wygląda na totalny chaos.
Jeśli ktoś ma na Marszowicach rodzinę/znajomych, to dzwońcie do nich natychmiast. Niech przynajmniej mają czas
Wiadomość z teraz: "Nagle" o północy zrzucają wodę z Mietkowa. Marszowice do ewakuacji. Wały zamierzają podnieść o 1,5m w ciągu 4 godzin i podstawić autobusy do ewakuacji (do 5-6 rano).
Nie przewidzieli wcześniej, że nastąpi zrzut i że zaleje osiedle??? I że wałom 1,5m zabraknie???
Mi to wygląda na totalny chaos.
Jeśli ktoś ma na Marszowicach rodzinę/znajomych, to dzwońcie do nich natychmiast. Niech przynajmniej mają czas
Szkoda tylko, że nie mogę jej dzisiaj kupić bo pis uznal, że powódź w niediele odpoczywa i spędza czas z rodziną.
#powodz
@NieBendePrasowac: To jest ironia- bo nigdzie w mediach nie było o panice na temat wykupowania wody, a cały post to tylko przytyk do sklepów zamkniętych w niedzielę. Ja to nawet rozumiem, ale moim zdaniem nie na miejscu, bo są ważniejsze problemy aktualnie. Serio- nie wierze,że OP nie znalazł w całym mieście butelki wody,
@wojciech-wwww: Typ napisał to by pluć na PiS a nie z pragnienia.
Kazdy weźmie po np 4 zgrzewki czyli np 40 litrów sumarycznie i tak naprawdę 20 osób i masz 800l i możliwe że to był cały zapas sklepu czegokolwiek do picia. Może jak mieli świeżą dostawę dopiero co to wytrzyma z 30-40 osób. Czyli 1 blok tuż przy żabce przykładowo i zostaje jakieś 20-40 bloków i ludzi (czyli np 1600 osób!) którzy już nie kupią
@RenkaRenkeMyje: Skoro przepis jest tak zły (z czym się zgadzam), to czemu po zmianie władzy nie został usunięty? Musieliby złamać praworządność by tego zakazać?
Btw. dziwne, że w krytycznej sytuacji ktoś myśli o takich zakazach.
@RenkaRenkeMyje: co za przykładny obywatel - władze napisały, więc to jest najświętsza prawda!
@Alfiarz: tak k---a, z pisowskim prezydentem ktory wszystko wetuje xD
Komentarz usunięty przez autora
To KO uznała, że w niedzielę powódź odpoczywa i sklepy powinny być zamknięte.
@Pwado: jeszcze trochę i nie będzie istnieć dzięki baranom zwanymi Polakami
Komentarz usunięty przez moderatora