Wpis z mikrobloga

Swoją drogą komiczna sytuacja, że wladze w moim mieście zakazały dzisiaj picia wody z kranu i pisały aby zaopatrzyć się w sklepową.
Szkoda tylko, że nie mogę jej dzisiaj kupić bo pis uznal, że powódź w niediele odpoczywa i spędza czas z rodziną.

#powodz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@RenkaRenkeMyje: szkoda że w zalanym obszarze zamiast się ewakuować gdzie można spożywać taką wodę oczekuje się że będzie otwarta całodobowa Żabka i wszystko będzie czekało na Janusza który przyjdzie do podwodnej żabki. A w niej Karina w kombinezonie pepe będzie obsługiwać szanownego pana Janusza. Na brak prądu też mam nadzieję narzeka pan janusz
  • Odpowiedz
to jest jakaś dziwna ironia czy masz 5 lat? Ja takie rzeczy tłumaczę wlasnie mojemu kilkuletniemu synowi

@NieBendePrasowac: To jest ironia- bo nigdzie w mediach nie było o panice na temat wykupowania wody, a cały post to tylko przytyk do sklepów zamkniętych w niedzielę. Ja to nawet rozumiem, ale moim zdaniem nie na miejscu, bo są ważniejsze problemy aktualnie. Serio- nie wierze,że OP nie znalazł w całym mieście butelki wody,
  • Odpowiedz
@SarahC: To się wydaje tylko :D
Kazdy weźmie po np 4 zgrzewki czyli np 40 litrów sumarycznie i tak naprawdę 20 osób i masz 800l i możliwe że to był cały zapas sklepu czegokolwiek do picia. Może jak mieli świeżą dostawę dopiero co to wytrzyma z 30-40 osób. Czyli 1 blok tuż przy żabce przykładowo i zostaje jakieś 20-40 bloków i ludzi (czyli np 1600 osób!) którzy już nie kupią
  • Odpowiedz
  • 0
Szkoda tylko, że nie mogę jej dzisiaj kupić bo pis uznal, że powódź w niediele odpoczywa i spędza czas z rodziną.

@RenkaRenkeMyje: Skoro przepis jest tak zły (z czym się zgadzam), to czemu po zmianie władzy nie został usunięty? Musieliby złamać praworządność by tego zakazać?
Btw. dziwne, że w krytycznej sytuacji ktoś myśli o takich zakazach.
  • Odpowiedz
od roku juz nie rzadzi PIS i twoja ulubiona partia moglby to juz dawno zmienic ale widac im sie nie spieszy

@Alfiarz: tak k---a, z pisowskim prezydentem ktory wszystko wetuje xD
  • Odpowiedz