Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#s--s #masturbacja #uzaleznienie #p---o #psychologia

cześć wszystkim, mam pewien dość wstydliwy problem, chodzi o uzależnienie od masturbacji. Wiem jakie to szkodliwe, zabiera dużo czasu itd. a jednak nie potrafię przestać. Wiem, że ten problem dotyczy głównie facetów, ale #rozowypasek here. Chciałabym jakichś fachowych rad, bo żadne no fap czy tam no nuts november nie pomagają. Zawsze wytrzymuję góra dwa dni i znowu. Trwa to już zbyt wiele lat, ale zanim zdecyduje się na ostateczność (pójście do #psycholog bo wstyd jak cholera), to chcę jeszcze spróbować jakoś 'naukowo' ugryźć temat. Dodam, że schemat u mnie wygląda tak, że wchodzę na pewną stronę xxx i scrolluje ostatnio dodane. Wyrobiłam sobie jakiś głupi nawyk robienia tego po pracy (zwykle ok. 2h), a jeśli tego nie robię ('skipnę' dzień czy dwa) to mam takie c-----e uczucie, że coś mnie tam ominęło XD I nadrabiam wtedy dłuższymi kolejnymi 'sesjami'. Może to dziwnie zabrzmi, ale kilku rzeczy się nauczyłam z filmów (np. takie charakterystyczne 'bulganie' przy głębokim gardle, zawsze się tego wstydziłam a okazuję się, że profesjonalistki też robią taki dźwięk XD) albo niektóre pozycje o których bym nie pomyślała. Czy ktoś może kojarzy taki mechanizm jak opisałam u siebie lub ma do polecenia jakieś książki/naukowe teksty/strony na ten temat?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Skoro chcesz naukowo ugryźć temat to proponuję zacząć od książki: Daniel Z. Lieberman, Michael E. Long "Mózg chce więcej. Dopamina."
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
genialny-skryba-81: Po co chcesz iść do lekarza? Organizm domaga się tego co oferuje ci każda inna aktywność i pewnie domaga się po prostu rozpłodu ;D, natury nie oszukasz, tak czy inaczej będziesz robić coś co otrzymujesz w zamian, zobacz na to z tej strony, dużo bab ogląda jakieś g---o w tv godzinami, jakieś seriale które są nic nie warte, leżą rozlazłe godzinami na kanapie zapuszczając organizm, jak to teraz ma się
  • Odpowiedz