Aktywne Wpisy
Techguy91 +99
Kiedy widzę, jak ludzie klaszczą uszami kiedy rząd podnosi płacę minimalną to wiem, że mam do czynienia z debilami.
Z chwilę minimalna będzie wynosiła 5000 brutto, potem 10, za chwilę 50, 100 I niedługo będziemy zarabiać w milionach jak nasi rodzice. Tylko ze teraz miliony będą c---a warte. Chcesz zarabiać więcej? To zdobądź jakieś kwalifikacje, które będą potrzebne na rynku pracy.
Ja po pracy się dokształcam, żeby w przyszłości mieć lepsze kwalifikacje i lepiej
Z chwilę minimalna będzie wynosiła 5000 brutto, potem 10, za chwilę 50, 100 I niedługo będziemy zarabiać w milionach jak nasi rodzice. Tylko ze teraz miliony będą c---a warte. Chcesz zarabiać więcej? To zdobądź jakieś kwalifikacje, które będą potrzebne na rynku pracy.
Ja po pracy się dokształcam, żeby w przyszłości mieć lepsze kwalifikacje i lepiej

JanuszKarierowicz +292
Powodzi w 1997 nie pamiętam bo byłem za młody, pamiętam tą w 2001 lokalnie ale była w lubelskim i pamiętam tą w 2010, która była największa w historii na tych terenach. Jako że mieszkam niedaleko, to pamiętam, że i w 2001 przed zapowiadanymi falami ludzie wywozili samochody, sprzęty różne, chowali co się da na wyższe piętra itd. W 2010 nauczeni poprzednimi powodziami, pomimo tego, że mieli niewiele czasu ( bo tu nie było napływu w kilkadziesiąt godzin, tylko przerwało wały, więc nagła sytuacja), to co się dało wywozili już wcześniej jak zapowiadali fale na wiśle. Dzieci z terenu były powywożone do rodzin, znajomych. Do przerwania wału w domach to byli głownie gospodarze, którzy pilnowali terenu ( tak samo jak i teraz była masa kradzieży wszystkiego co się dało). Szkoły w okolicy były pozamykane, bo w szkołach nocowało wojsko które pomagało na wałach i potem po powodzi w sprzątaniu.
Mija kilkanaście lat, tereny zalewowe, wszędzie trąbią od tygodnia, że sytuacja może być gorsza niż w 1997, WOT oddelegowany, w ilości śladowej, normalne wojsko narazie nie, strażacy z pozostałych obszarów kraju jadą dopiero dzisiaj, bo takie decyzje podjęto. Ludzie siedzieli do ostatniej chwili w domach, a ewakuacje zarządzają dopiero jak r-------y się tamy i zaczęło zalewać poszczególne miejscowości, albo jak już je odcięło od dojazdu. Samochody stoją na parkingach, przed domami itd.
Czy społeczeństwo zidiociało od tamtej pory czy ja jestem p------y, że tak myślę?
@siodemkaxx: Żodyn nie wiedzioł, że idzie niż genueński z wilgocią zebraną z rekordowo ciepłego morza śródziemnego i czarnego xD
XXI wiek