Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +28
WladcaSlimakow +15
Czy branie L4 na dwa dni to przypał?
Brało mnie juz w piatek w robocie, przez weekend jest lepiej ale nie wydobrzałem jeszcze i te dwa dni by sie przydały.
Co robicz?
#pracbaza #pytanie #pytaniedoeksperta
Brało mnie juz w piatek w robocie, przez weekend jest lepiej ale nie wydobrzałem jeszcze i te dwa dni by sie przydały.
Co robicz?
#pracbaza #pytanie #pytaniedoeksperta
#powodz #klodzko
@Ritowel11: dom był ubezpieczony od zalania/powodzi ale tylko do 20 cm, cyk, pora na CSa, a po odszkodowanie do Millera.
a domów i tak nikt nie ubezpieczał, mordo jakie tereny zalewowe żadnym złodziejom nie będę płacił
@nico-toscani: pytanie może gupie, może mondre nie wiem ale serio nie da się ubezpieczyć domu od powodzi na zalewowych? To jak do kredytu zgłaszasz wtedy, że masz chatę ubezpieczoną? Przecież ubezpieczenie domu to jakieś śmieszne 400 - 800 zł na rok (chyba, że na zalewowym jest 5x tyle), a jest to coś co roku musisz zgłaszać jak masz kredyt.
Ubezpieczenie domu na terenie zalewowym od powodzi jest możliwe, ale często problematyczne. Może też wiązać się ze znacznym podwyższeniem składki, co wynika faktu, że sprzedając nam polisę towarzystwo ponosi większe ryzyko.
W Polsce prowadzony jest wykaz miejsc, w których występują tereny zalewowe – decyduje o tym instytucja Wody Polskie. Jeśli nasza działka znajduje się na terenie widniejącym na takiej mapie,
@Attacarte: drzwi miały tylko jeden zamek zamiast dwóch wpisanych w umowie więc woda się wdarła