Wpis z mikrobloga

• 1
@Tremade A jakie ty masz dowody, że nieprzejmowanie się psem w momencie, gdy tysiące ludzi traci dorobek życia, a niektórzy nawet i życie, ma niby świadczyć o psychopatii? Sam sadzisz brednie bez żadnego pokrycia, a potem wrzeszczysz, że inni mają ci dowody dawać.

A z tą wanną to pomieszałeś, bo to nie mój stary do mojej wanny, tylko ja twojej starej do jej wanny, pajacu.
  • Odpowiedz
@kartofel: no co takiego trzeba mieć? Jak mi szkoda tego psa, to już nie może mi być szkoda ludzi, innych zwierząt, dobytku? Zdradzę ci sekret: w tym, że śmierć jednostki to tragedia, a miliona to statystyka, jest dużo prawdy. Dlatego jak pokażą jednego chorego dzieciaka w tv to ludziom bardziej działa to na emocje niż świadomość, że gdzieś niedaleko jest całe hospicjum dla najmłodszych. Bo ludzki mózg lepiej daje sobie
  • Odpowiedz
@good_excuse spoko, mnie martwi statystyka. Tragedia całego pokolenia ludzi tam żyjących, którzy tracą właśnie cały swój majątek.
Bambinizm pokazuje jak bardzo dojrzali są komentujący.
  • Odpowiedz
skąd wziąłes te wszystkie przykłady? ile razy się to wydarzyło? naprawdę tak cię to trapi i zajmuje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Hadolf_Itler: z dnia codziennego, przykład a propos knajpki akurat sprzed trzech dni. I tak, trapi, a co? : )
  • Odpowiedz
Lubilem psy do póki nie zmiaszkalem w domu jednorodzinnym z psiazami za plotem. Krótkie podsumowanie milujacych i kochających pieski.

- psów 5 na łańcuchach

- j---e wiecznie gownem

- jak jeden zacznie szczekać to szczekają jak j----i idioci na siebie wzajemne o każdej porze dnia i nocy

- nie da się przejść obok posesji bo wszystkie dra p---e
  • Odpowiedz
jakie ty masz dowody, że nieprzejmowanie się psem w momencie, gdy tysiące ludzi traci dorobek życia, a niektórzy nawet i życie, ma niby świadczyć o psychopatii? Sam sadzisz brednie bez żadnego pokrycia, a potem wrzeszczysz, że inni mają ci dowody dawać.

@Emes91: stracenie życia i umieranie w niezrozumieniu tego co się dzieje jest znacznie gorsze niż utrata majątku. Ty nawet nie współczujesz tym ludziom, po prostu nienawidzisz zwierząt i wymyślasz
  • Odpowiedz
  • 1
@Feministka2000 Oho, widzę, że trafiłem w samo serduszko typowego, płytkiego błazna, który myśli, że jak demonstracyjnie zaprezentuje światu swoją pozorowaną empatię poprzez ckliwe wpisy o tym, jak mu żal biednego pieska, podczas gdy wokół toną ludzie (którymi ty się już nie interesujesz, bo akurat ich kamery nie uchwyciły), to cały świat powinien dać mu koronę za to, jaki jest wrażliwy i dobry xDD

Cierpienie ludzi jest wielokrotnie ważniejsze od cierpienia zwierząt
  • Odpowiedz
@Emes91: ludzi utonęło dużo dużo mniej, zwierząt pełno. Nie, cierpienie zwierząt jest tak ważne jak cierpienie dzieci, bo podobnie rozumują i identycznie cierpią, ale pewnie dla ciebie dziecko mniej ważne od faceta, więc niestety ty jesteś płytkim błaznem
  • Odpowiedz
  • 3
@Feministka2000 Mógłbym zrobić ci wykład, w jaki sposób od strony filozoficznej uwzględniamy "potencjał" jednostki w wartościowaniu jej życia i świadomości...

...ale wiem, że rozmawiam z kimś, kto nie zrozumiałby ani słowa. Idź zrób wpisik o tym, ile kwiatków i drzewek zostało zniszczonych podczas powodzi, pewnie nikt tego jeszcze nie zrobił, więc cały świat rozpłynie się w zachwytach,.jak bardzo jesteś Dobrym Człowiekiem™ ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz