Wpis z mikrobloga

jakąś część społeczeństwa nie potrafi zaakceptować tych szybkich zmian i kroków w zrównaniu statusu zwierząt i człowieka.

@BenAli: pozwolę sobie na poprawkę - nie "nie potrafię" tylko "nie chcę", "uważam za niewłaściwe".
  • Odpowiedz
@Tremade: Lubilem psy do póki nie zmiaszkalem w domu jednorodzinnym z psiazami za plotem. Krótkie podsumowanie milujacych i kochających pieski.

- psów 5 na łańcuchach
- j---e wiecznie gownem
- jak jeden zacznie szczekać to szczekają jak j----i idioci na siebie wzajemne o każdej porze dnia i nocy
- nie da się przejść obok posesji bo wszystkie
  • Odpowiedz
@Odki: współczuję i rozumiem doskonale, też mam tego typu psiarnie za płotem i nic z tym nie da się zrobić, dziwne że coś takiego nie podchodzi pod jakiś paragraf znęcania się nad sąsiadami
  • Odpowiedz
Widzialem tutaj pod jednym postem ze jak jest glupi to niech ginie. O k---a psie, ktory pierwszy raz cos takiego widzi, i jakims cuden nie wie co ma zrobic, wiec poszedl w jedyne miejsce gdzie jest wzglednie bezpieczny. Taki wykopek to ma z 3 iq wiecej od takiego psa, bo pewnie by sie pytal na tagach co ma dalej robic.

@Odki: to nie mieszkales obok psiarzy, tylko na jakiejs wsi
  • Odpowiedz
@Tremade ano, w takich sytuacjach niektórzy muszą przypozować na wielce chłodnych s-------i bez emocji, każda okazja do dowartościowania się jest dobra
  • Odpowiedz
ale jak to wplywa na twoje zycie mordo?

@Hadolf_Itler: w sensie jak wpływa zrównywanie statusu człowieka i zwierzęcia? Na conajmniej parę sposobów, zaczynawszy od tego, żę generalnie rzecz biorąc zwierzęta domowe są w różnych miejscach, gdzie jeszcze nie tak całkiem dawno ich albo było dużo mniej albo nie było - mam tu na myśli głównie przestrzeń miejską ( pozasikiwane jest dosłownie wszystko ), różne miejsca odpoczynku ( ostatni przykład sprzed
  • Odpowiedz
Ale trzeba być moralnym karłem, żeby szczycić się swoim brakiem wrażliwości wobec smutnego losu zwierzęcia

@Tremade:

Od dzisiaj jestem moralnym karłem. Dodam jeszcze, że każdego, kto próbowałby ratować tego psa nazwałbym idiotą, bo o 10 ten most się zawalił.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Kskskkdkdkk naprawdę jesteś idiotą bo nie rozróżniasz dokonania publicznego samogwałtu nad swoim "chłodem" od rozsądnej decyzji, która mogłaby się tragicznie zakończyć dla samych ratujących
  • Odpowiedz
naprawdę jesteś idiotą bo nie rozróżniasz dokonania publicznego samogwałtu nad swoim "chłodem" od rozsądnej decyzji, która mogłaby się tragicznie zakończyć dla samych ratujących

@Tremade: od dzisiaj jestem moralnym karłem, idiotą.
  • Odpowiedz
  • 7
@Tremade @Hadolf_Itler O wiele bliżej psychopatii ludziom, którzy w obliczu zagrożenia życia tysięcy ludzi, skupiają swoją uwagę i wysiłki na psie. Mózg rozmiękczony bambinizmem i pokazową "empatią".
  • Odpowiedz
  • 1
O wiele bliżej psychopatii ludziom, którzy w obliczu zagrożenia życia tysięcy ludzi, skupiają swoją uwagę i wysiłki na psie

@Emes91: Czym to uzasadniasz? Masz na to jakieś dowody? Czy twoim zdaniem stwierdzając "smutne, że nurt porwał psa" naddatkowo poświęciłem mu już uwagę, co czyni mnie bliższym psychopacie? Zadam to samo pytanie co koledze wyżej - czy ojciec ci wchodził do wanny?
  • Odpowiedz