Wpis z mikrobloga

Jak wiecie jestem daleki od peanów na cześć pisowskich mediów w tym Republiki ale muszę przyznać że chłopaki w tej telewizji lepionej na sznurek i plastelinę dali radę. TVN24, własność ogromnej korporacji - poszło spać krótko po północy, Polsat News - własność jednego z najbogatszych polaków, 23:45 - do snu. Reszta telewizji to samo. A oni nadają rywalizując z gigantycznym TVP Info mającym sieć 16 ośrodków i robią to nawet w miarę obiektywnie jak na nich, bo nie ma co drugiego słowa o Donaldzie Tusku. Nie licząc kłamstwa z początku że jako jedyni nadają o powodzi to nie wygląda to źle jak na ten ich skromny budżet i paździerzową realizację.

#powodz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
@MarianoaItaliano biznes to biznes, płacone za nocki raczej kilka razy więcej, a kto ogląda w nocy? No nikt. Pewnie są grupy które nagrywają żeby puścić rano, ale streaming online nie miałby biznesowego sensu. (chociaż co do TVP to wiadomo powinni nadawcac co się dzieje. Nie wiem jak jest bo nie oglądam tv. Prawdopodobnie taka rolę pełnia lokalne TVP)
A czemu w Republice są? Nie wiem ale mogę się tylko domyślać że
  • Odpowiedz
  • 0
Powtarzają w koło to samo, emocjonują się tweetami randomów i to napisanymi godzinę temu a ogłaszają jak łamiący news, robią błędy merytoryczne, mylą miejscowości, stany, punkty pomiaru, gadali ze "tama pękła" jak pokazano kontrolowany zrzut. Zadają krindżowe pytania. Do północy wplatali Tuska co 2 zdanie, teraz jakby przestali. Taką samą wartość merytoryczną masz czytając wykopków i Twittera, z tym że jak dany filmik już widziałeś to nie musisz klikać play.
  • Odpowiedz
@ShpxLbh: Ja wiem że to nie są lata 90, wielkie korporacje liczą koszta ale żeby pierwsza i trzecia tv informacyjna w kraju nie postawiła nawet kamery nad rzeką tylko dawała powtórki materiałów z dnia to jest żenada. TVP wiadomo, od tego oni są, od tego są oni ale Republika jako partyjna szczekaczka też mogła pójść spać i mieć wyjebkę (jak wPolsce24) a jednak wysłała babkę na miejsce, ma program w
  • Odpowiedz
@Lefty: Bo na tym polega telewizja informacyjna?
@oslet : Dlatego piszę że jak na nich, wiadomo że to nie jest poziom realizacji z TVN24 czy Polsat News ale szanuję chociaż za próbę. Na tym polegają media że jesteś tu i teraz dla swoich widzów. A Solorz i Discovery ma mnie w dupie jako widza.
  • Odpowiedz