Mam 34 lata i nigdy nie pracowałem i nie trzymałem za rękę. Od pewnego czasu korzystam z "pomocy" MOPS, która nie nadrabia podwyżek i rosnących kosztów życia. Bardzo bym chciał dostać rentę na głowę i sobie spokojnie #neet -ować. Nie alkoholizuję się, nie palę, nie ćpam, nie cimcirimciam, aż tak wiele wymagam od życia? 1000zł renty, która by starczyła na pokrycie czynszu i żarcia z kuponów w markecie za -50%?
Ostatnio udało mi się załatwić dodatek mieszkaniowy, zasiłek celowy 800pln(jednorazowy na jedzenie), zasiłek pielęgnacyjny, zasiłek na leki, kartę na żywność biedronki, pobieram paczki żywnościowe z MOPS, dodatek energetyczny 400zł.
Niestety to wszystko przepadnie po śmierci matki, która jest ciężko chora, a i tak to są ochłapy, które nie starczą na wyżywienie nawet 1 osoby. Jako osoba wykluczona społecznie, bojąca się własnego cienia nie poradzę sobie i wyląduje na ulicy. Nawet o diagnozę i rentę trzeba walczyć jak o wszystko w życiu, selekcja naturalna czycha na każdym kroku.
@Barachloop: A masz jakąś niepełnosprawność, która ci uniemożliwia pracę, czy z jakich powodów taki długi neet? (nie oceniam sam mam bardzo krótki staż zatrudnienia jak na swój wiek)
@efilist: Mam nadzieję, że masz dzieci, że się wypowiadasz. Bo musisz mieć, żeby zabrać głos. W przeciwnym razie nie śmiej zabierać głosu i ucisz się. Najlepiej na zawsze.
@efilist: Tu pseudo mądra filozofia w dodatku nie twojego niskiego iq umysłu faktów de FACTO nie zmienia. Po śmierci jak zostaniesz zmielony się przekonasz.
Ostatnio udało mi się załatwić dodatek mieszkaniowy, zasiłek celowy 800pln(jednorazowy na jedzenie), zasiłek pielęgnacyjny, zasiłek na leki, kartę na żywność biedronki, pobieram paczki żywnościowe z MOPS, dodatek energetyczny 400zł.
Niestety to wszystko przepadnie po śmierci matki, która jest ciężko chora, a i tak to są ochłapy, które nie starczą na wyżywienie nawet 1 osoby. Jako osoba wykluczona społecznie, bojąca się własnego cienia nie poradzę sobie i wyląduje na ulicy. Nawet o diagnozę i rentę trzeba walczyć jak o wszystko w życiu, selekcja naturalna czycha na każdym kroku.
#przegryw #przegrywpo30tce #renta
Z treści wpisu nie wynika optowanie za tworzeniem problematycznych potrzeb wymagających zaspokajania poprzez robotę, zatem uwaga