Wpis z mikrobloga

#mediaexpert #pixelwatch #pixelwatch3
Uwaga, w opisie na stronie media expert jest podane, że zegarek ma LTE, ale dzisiaj byłem odebrać i mają tylko wersję Wi-Fi. Mają błąd na stronie. W Polskiej dystrybucji jest tylko bida wersja Wi-Fi.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartosz325 oferta wydawała się zbyt dobra by była prawdziwa. Na Google Store jest tak samo wyłącznie wifi wersja i w tej samej cenie co oni mieli rzekomo LTE, gdzie na zachodzie wersja LTE kosztuje 100 EUR więcej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Ceedzik: Zamówiłem z włoskiego amazona. Na polskim amazonie też jest 45mm LTE, ale tylko w kolorze szarym. Ciekawe czy ogóle będzie działała eSIM z Orange. Potrzeby mi internet, żeby móc podczas biegania powiedzieć asystentowi co ma zapisać na później. Myśli mam wiele, a telefonu nie biorę, bo to niewygodnie. Poza tym pot może zepsuć urządzenie.
  • Odpowiedz
@bartosz325: Będzie dział i działa. Sam prywatnie używam eSIM od Orange oraz TMobile na 1, 2 i teraz 3. Matoły "asystenci" nie rozumieją że eSIM to SIM działa we wszystkim co obsługuje ta technologię. Teraz musiałem kłamać przed palantami że mam Galaxy Watch, bo po prostu odmawiają wygenerowania QR. Fakt że w poprzednich zegarkach samo Google utrudniało proces i jak w telefonie miałaś polską SIM to chował opcje dodania eSIM
  • Odpowiedz
@Ceedzik: mam w telefonie sim z play i mam komunikat w aplikacji watch: Brak obsługiwanych operatorów, dlatego nie można dodać eSim. Jak włożę angielską kartę EE (która już jest nieaktywna) to dostaję komunikat: Mobile data cannot be set up with the price plan you have. ale nie ma żadnej opcji QR code.
Czy na pewno da się skonfigurować polski eSim, możliwe że play nie zadziała?
  • Odpowiedz
@ghul0 Dziwne, może zarówno EE jak i Play nie jest na ich liście. Robiłeś reset telefonu po wymianie SIM? Myślę że będziesz potrzebował innej karty do ominięcia tej upierdliwej blokady. Skoro polski T-Mobile u mni zadziałał to możesz spróbować jeszcze z ich starterem. Miałem teraz kartę jeszcze innego operatora z zachodu i również nie działało więc ewidentnie mają jakąś listę.

Upewnij się też że nie ma tutaj również takiej gafy jak
  • Odpowiedz
@Ceedzik: Zegarek na pewno jest LTE – poprzedni z MediaExpert nie miał nawet opcji konfiguracji eSim w aplikacji (nie miał również IMEI na pudełku, a ten ma). Dodatkowo, na pudełku jest wyraźnie oznaczone LTE, podczas gdy tamten miał tylko Wi-Fi. Jutro spróbuję z kartą startową T-Mobile i zobaczymy, czy to zadziała.
  • Odpowiedz
  • 0
@ghul0: tak, karta t-mobile działa od sztycha. Włożyłem ją tylko do telefonu i w apce "Watch" (ta od pixela watcha) od razu bo wybraniu "siec komórkowa, esim etc." pojawił się t mobile i możliwość dodania esim. Taraz wystarczy podać kod qr od dowolnego operatora.
bartosz325 - @ghul0: tak, karta t-mobile działa od sztycha. Włożyłem ją tylko do tele...

źródło: 1000009646

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
Eskimo esim nie działało, bo wymagało zmiany nazwy użytkownika i hasła w apn, a tego bez roota na wear os nie da się zrobić.

Orange Free zadziałało. Trzeba niestety wcześniej napisać im na czacie żeby wymienili kartę sim na esim.

Jak coś to karta sim musi być włożona w jakiś telefon, żeby im móc podać kod weryfikacyjny. Później podajesz im maila i dostajesz kod qr do zeskanowania.
  • Odpowiedz