Aktywne Wpisy
wykop14 +6
#bezsennosc Nie spałem dziś nic, leżałem i chciałem zasnąć, a mój mózg pracował na 200% Teraz wyczytałem: "Obecnie Księżyc znajduje się w fazie nowiu, który przypada dokładnie dzisiaj, 26 maja. To moment, kiedy Księżyc znajduje się między Ziemią a Słońcem, więc jego oświetlona strona jest zwrócona w stronę Słońca, a my widzimy jedynie jego ciemną stronę – #ksiezyc jest wtedy praktycznie niewidoczny na niebie. To przeciwieństwo pełni.
Podczas
Podczas

Sonny86 +37

Należałem wtedy do nieco patologicznego towarzystwa ale jak przyszło pomóc lokalnej społeczności to wszyscy bez wyjątku i gadania zebraliśmy się i pomagaliśmy przy wałach a takie dobre chłopaki sportowcy którzy byli chwaleni przez wszystkich nie przyszli pomagać. Po całym tym pomaganiu przy akcji sołtys i wójt powiedzieli że prędzej pomocy od tych "dobrych" się pomocy spodziewali a nie nas patusow i że zajebiście zapunktowalismy i nieco się postrzeganie naszej grupki zmieniło.
Piszę to dlatego tylko że słyszałem że gdzieś tam na dolnym Śląsku OSP apelowało by im pomóc przy workach. Nie wiem co to za społeczeństwo że nie chce i nie pomaga samym sobie. Jednak widać że akcja Wisła zadziałała że społeczność nie jest ze sobą zżyta.
#powodz #deszcz #glucholazy #polska #gownowpis
@jan-kowalskiEN57 @Pesa_elf Rozumiem mechanizm, o którym mówicie i co chcecie przekazać. Ale nie rozumiem jednego. Od końca wojny minęło niemal 80 lat. To nie było wczoraj, a minęły już 3-4 pokolenia. Czy przez ten czas ludzie się nie zżyli tak jak we wschodniej Polsce?