Wpis z mikrobloga

Mirasy, pytanko mam - dziwna sprawa. Zamówiłem z Amazonu PL etui na telefon. Informacja na stronie przedmiotu była i jest, że wysyła i sprzedaje Amazon. Płaciłem za to zamówienie kartą, jednak nie pobrało od razu kwoty tylko zautoryzowało kartę i tyle. Dzisiaj w nocy jednak pobrało już kwotę, jednak jest ona niższa o 50 zł niż ta co widnieje faktycznie w mailu i jaka faktycznie była podana w sklepie (194 zł vs 154 zł). Płaciłem kartą wirtualną Revolut. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, o co może chodzić?

#amazon #revolut
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@niegwynebleid: na ten moment jest tylko taki komunikat jak na obrazku co dołączyłem. Kiedyś brałem tam coś na FV, ale dawno temu i należało wtedy wprost wybrać, że się kupuje na firmę. Nie wiem jak to teraz wygląda, ale kwota zgadza się z tym co napisałeś czyli WNT.
meehow69 - @niegwynebleid: na ten moment jest tylko taki komunikat jak na obrazku co ...

źródło: IMG_1997

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@MichaelT128: próbuje to znaleźć od kilku godzin i za cholerę nie mogę. Gdzie to dokładnie sprawdzić? Firmę posiadam, dawno temu podawałem Amazonowi NIP EU, ale później robiłem wiele razy zakupy na różne kwoty i nie dostawałem ani faktury ani żadnych pomniejszonych kwot nie było, aż do wczoraj nagle.
  • Odpowiedz
  • 0
@rtg_: ja rozumiem, dawno temu podawałem NIP w ustawieniach ale kupiłem jedną rzecz a później przez dwa lata kupowałem różne drobniejsze i grubsze rzeczy i nie było żadnych takich akcji jak powyżej. Aż do wczoraj, gdzie zrobiłem zakupy dokładnie w ten sam sposób.
  • Odpowiedz
  • 0
@MichaelT128: towar kupiłem ze sklepu Apple na Amazonie, czyli pewnie idzie z Luksemburgu i stąd cały ambaras. Pytanie tylko jak to rozegrać w sytuacji gdy czasem mogę chcieć kupić coś na firmę i będę potrzebował NIP? Większość moich zakupów jest prywatnych, więc nie chce żadnej faktury a żeby to zmienić w trakcie pojedynczego zakupu to nie widzę takiej opcji.
  • Odpowiedz
  • 0
@MichaelT128: jeszcze tylko podpowiedz mi proszę jak uzyskać fakturę od Amazonu za to skoro każą mi się ze sprzedawcą kontaktować? Interfejs Amazonu na telefonie mnie chyba przerasta jeśli chodzi o takie podstawowe rzeczy… (,)
  • Odpowiedz