Wpis z mikrobloga

#warszawa Cześć Mirki i Mirabelki. Wybieram się z synem na mecz w październiku w sobotę. Chciałbym być już rano, coś pozwiedzać, po meczu przespać się w airbnb okolice Jana Pawła/Grzybowska i wrócić w niedzielę wieczorem.. Czy w tych okolicach i w weekend można znaleźć miejsce postojowe? Czy są opłaty? Czy to w miarę bezpieczna okolica?
PS. Ceny wynajmu apart. czy hoteli to macie przegięte do potęgi.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ekimek:
1. Parkowanie w weekend jest bezpłatne w Strefie
2. Można znaleźć, choć bez wiedzy w jakim konkretnym miejscu nie powiem jak łatwo np. od Q22 do Królewskiej jest mało miejsc
3. Bezpiecznie jak w centrum każdego dużego miasta w Polsce
  • Odpowiedz
Ceny wynajmu apart. czy hoteli to macie przegięte do potęgi.

@ekimek: bez przesady. To jest stolica europejskiego kraju. Bez problemu znajdziesz droższy kraj.

Czy są opłaty?

@ekimek:google -> sppn warszawa
  • Odpowiedz
@ekimek:

1. Zaznaczyłem ci wzdłuż jakich ulic są miejsa postokowe miejskie przy ulicy (w weekend bezpłatnie), oczywiście jest ich więcej ale powiedzmy że da się zrobić pętle po tych ulicach w poszukiwaniu
2. Jeśli chcesz to możesz zostawić w Złotych Taras (na mapce X), w garażu monitorowanym niestrzezonym, tam zawsze jest miejsce (w godzinach handlowych na ostatnim poziomie) i nie kosztuje to dużo, bo 35zł za dobę gdzie auto stoi sobie
zdrajczyciel - @ekimek: 

1. Zaznaczyłem ci wzdłuż jakich ulic są miejsa postokowe mi...

źródło: Zrzut ekranu 2024-10-9 o 13.45.43

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@zdrajczyciel: kolego, a poleć coś dla mamy z córką gdzie mogą iść po 18 tak do 21 (corka młoda) wiec puby odpadają, w tych okolicach. Ja idę z synem na mecz a żona miała iść z córą na pokaz fontann czy jakoś tak ale jak planowaliśmy we wrześniu to jeszcze były pokazy na 12.10 a teraz już brak. Pewnie pogoda i brak zainteresowania.
  • Odpowiedz
  • 0
@zdrajczyciel: mój warszawski przewodniku, chyba ostatnie pytanie ;-)
Znalazłem food town w Fabryce Norblina. Czy to działa w niedzielę? Konkretnie chodzi mi tylko czy te wszystkie lokaliki są otwarte?
  • Odpowiedz
@ekimek: Hahaha, właśnie wróciłem z imprezy z tego miejsca. Food town jest otwarty w niedzielę, ale krócej zdaje się do 22. Natomiast miej na uwadze, że tam w bezpośredniej odległości są restauracje samodzielne i to się może zlewać. Więc warto zrobić zoom na Google i sprawdzić na podglądzie ile są otwarte. Polecam centralna knajpę, Amar Beirut (czasem da radę bez rezerwacj, duuuży lokal inie ma reguły ja zawsze z b---y
  • Odpowiedz
A najlepiej zróbcie spacer, obczajcie menu, klimat i wybierzcie, tam się mieli dużo ludzi :)

p.s. w części sklepowej jest zjeżdzalnia dla dzieciaków 2piętra w dół, dostępna dla każdego przy schodach ruchomych i przy lodziarni :P
  • Odpowiedz
Nadpisuje się sam pod sobą :P

Jeśli Wam coś nie będzie pasowało to 10min spacerem traficie do inne lansiarnia warszawskiej czyli Browarów Warszawskich, a tam jest osobny food court w piwnicach browarów, Nines czyli knajpa Lewandowskiego, Munja popularna knajpa bałkańska. I fajna architektura jak na współczesne inwestycje w Polsce.
  • Odpowiedz