Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 56
@Erlein moim zdaniem kiepsko rozegrane. Wyszło agresywnie z perspektywą kompleksu, a niepotrzebnie. Ludzi interesują cechy fizyczne drugiej strony i nie musi to o niczym przesądzać. Było napisać wprost i zostawić to jako suchy fakt bez wprowadzania jakiejś nerwowej atmosfery.
  • Odpowiedz
Nie no te Cluelessy w komentarzach sugerujące, że "przewrażliwiony jesteś, wcale jej nie chodzi o to, że możesz być za niski" xDDDDDDD Wy też losowo pytacie ludzi o ich dokładny wzrost i drążycie ten temat do uzyskania szczegółowej odpowiedzi? Bardzo dobrze OPie, trzeba mieć do siebie trochę szacunku, mało który facet może się tym teraz pochwalić.
  • Odpowiedz
@Erlein: nigdy nie miałam z tym problemu, więc analogia żadna. Tak samo jak mój niebieski z tym, że jest mojego wzrostu ¯\(ツ)/¯ Żaden rozsądny człowiek nie ma. Sami sobie tworzycie problemy na siłę. Nie wiem czy tylko to macie do zaoferowania, że myślicie, że wzrost was lub czyjaś waga kogoś przekreśli czy skąd się to bierze.
@ikimrdbeietocytynal: pewnie nie chciała być niegrzeczna, bo jak widać OP jest przewrażliwiony
  • Odpowiedz
  • 9
@PawlaczBorzy hurr durr, ktoś śmiał zapytać o jakąś cechę fizyczną osoby, z którą się umawia i do tego robi to subtelnie, no koniec świata i brak szacunku - króciutko z takimi.

Oczywiście, że chodzi o to, że może być za niski. Ludzie mają preferencje odnośnie różnych cech i - o zgrozo - to całkowicie normalne. Ale dla jednej osoby "za niski" to będzie 183, a dla innej 158. I tak samo
  • Odpowiedz
@enAz: no bardzo subtelnie zapytane, "ile wzrostu" xD Co ma takie pytanie na celu, skoro idąc twoją logiką OP może czuć się wysokim, mając 1,60 m w kapeluszu? Tak, jest to brak szacunku i obrażanie inteligencji OPa. Oczywiście, że można mieć preferencje co do czyichś cech wyglądu, tylko problem zaczyna się wtedy, gdy z preferencji robią się wymagania do spełnienia z check-listy. Po co jej znać dokładny wzrost OPa w
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: no to pudło, przecież OP napisał, że będzie ubrany w zielony, rzucający się w oczy płaszcz. Mimo to typiara dalej drąży temat wzrostu. No naprawdę przestańmy rżnąć głupa xD I tak, dla twojej wiadomości spotykałem się wielokrotnie z ludźmi poznanymi w necie, którzy nie wiedzieli, jak wyglądam, i dziwnym trafem nigdy nie padło pytanie o mój wzrost, no ciekawe dlaczego? Może związek ma z tym to, że spotykałem się
  • Odpowiedz
  • 3
@PawlaczBorzy Otóż obstawiam, że takie pytanie ma na celu uzyskanie informacji o wzroście OPa. I naprawdę nie dostrzegam tu żadnego braku szacunku czy obrażania inteligencji.
Za to jeśli ktoś ma jakieś silne preferencje i druga strona się w nie nie wpisuje, co będzie kategorycznie ją dyskwalifikowało, umawianie się na spotkanie może być marnowaniem czasu obydwu stron. Idąc utartymi schematami to tak jakby facet miał silną preferencję w kierunku filigranowych dziewczyn, a
  • Odpowiedz
@PawlaczBorzy: no tak, przecież istnieje jeden jedyny zielony płaszcz na świecie. Potem laska przyjdzie, stwierdzi, że nie, jednak nie lubi wysokich/niskich/swojego wzrostu, a OP będzie plakal, że przecież im się dobrze pisało i dlaczego ona nie chce się więcej spotkać. Marudzicie tu we wpisach, że dziewczyny przychodzą grube i takich nie chcecie, że spodziewaliście się kogoś innego. Dziewczyna nie może wiedzieć kogo się spodziewać?
  • Odpowiedz