Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +351
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz
vieniasn +77
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Zadzwoniłem do autoryzowanego serwisu, opowiadam o braku płynności, a ten wymienia dokładnie te przełożenia, na których mam problem, więc pewnie to znana usterka w setupie 105 2x12 mech. Termin dopiero na wtorek, ale z racji pogody i tak mi wszystko jedno.
@kx80
#rower
źródło: 20240913_145444
Pobierzźródło: 20240913_153230
Pobierzźródło: SmartSelect_20240913-180123_Chrome
PobierzU mnie tak nastawili i w sumie wygląda na o wiele za dużo, niż to jak pokazuje wąsacz z parktoola...
źródło: 20240916_215630
PobierzDodatkowa sprawa, o którą chciałem zapytać to o żywotność twojego napędu, który niewątpliwie mocniej wykorzystujesz. Jak wygląda u Ciebie sprawa z interwałami wyciągania się lancucha?
Ja wiem, że to wszystko jest związane ze sposobem eksploatacji, dbania itp. Lecz chciałbym mieć jakiekolwiek odniesienie.