Wpis z mikrobloga

W rowerze coś mi się poprzestawiało i przerzutka zaczęła gorzej zmieniać przełożenia na środku zakresu kasety. Próbowałem kręcić śrubą baryłkową, ale to na nic. Dodam, że wcześniej rozkręcałem wózek przerzutki, w celu wyczyszczenia. Jestem pewien, że dobrze założyłem kółka - patrzyłem na strzałki i trochę mnie zdziwiło, że kółko prowadzące ma nadruki od zewnątrz, a kółko dolne do wewnątrz, lecz strzałki wskazują właściwy kierunek podczas ruszania korbą w przód...

Zadzwoniłem do autoryzowanego serwisu, opowiadam o braku płynności, a ten wymienia dokładnie te przełożenia, na których mam problem, więc pewnie to znana usterka w setupie 105 2x12 mech. Termin dopiero na wtorek, ale z racji pogody i tak mi wszystko jedno.

@kx80
#rower
grap32 - W rowerze coś mi się poprzestawiało i przerzutka zaczęła gorzej zmieniać prz...

źródło: 20240913_145444

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grap32: Mam tę przerzutkę w szosie i pracuje bezbłędnie do tego bardzo łatwo się ustawia. Górne kółko napisy od zewnątrz, dolne od środka. Zobacz jak u mnie linka jest przykręcona. Hak prosty?
4x80 - @grap32: Mam tę przerzutkę w szosie i pracuje bezbłędnie do tego bardzo łatwo ...

źródło: 20240913_153230

Pobierz
  • Odpowiedz
@grap32: Jak sprzęt jest sprawny kaseta po środku pracuje gorzej z dwóch powodów, krzywy hak lub niedokładnie jest ustawiona przerzutka. Żeby dobrze napiąć linkę nie trzeba ją na siłę ciągnąć tylko lekko popychasz palcem przerzutkę i ładnie blokujesz linkę śrubką w gnieździe. Najlepiej żeby przerzutkę się udało ustawić na wkręconej baryłce bo będziesz mieć w razie regulacji więcej manewru. Zresztą potem linka trochę ''siądzie'' bo linki, pancerze i ich końcówki
  • Odpowiedz
@grap32: Na pewno o wiele bliżej. Przysuń ją o tyle by sprawnie bez zgrzytów przeskakiwała z przedostatniej na ostatnią zębatkę. Jak przerzutka będzie za blisko będzie wyraźnie szurać przy wrzucaniu na ostatnią zębatkę.
  • Odpowiedz
  • 0
@4x80: odebrałem rower od mechanika, teraz rzeczywiście jest mniejszy odstęp między kasetą i przerzutka mimo, iż regulacje robił ten sam majster co wcześniej...
Dodatkowa sprawa, o którą chciałem zapytać to o żywotność twojego napędu, który niewątpliwie mocniej wykorzystujesz. Jak wygląda u Ciebie sprawa z interwałami wyciągania się lancucha?

Ja wiem, że to wszystko jest związane ze sposobem eksploatacji, dbania itp. Lecz chciałbym mieć jakiekolwiek odniesienie.
  • Odpowiedz