Wpis z mikrobloga

Dokonałem zwrotu na #amazonde ale zapomniałem po wakacjach wysłać paczke. Moge wydrukować etykiete na paczke ale na stronie mam informacje że należy wysłać paczke do końca sierpnia. Czy ktoś próbował po terminie wysłać towar i dostał zwrot? Wiem, że amazon nie zamyka takich zwrotów i wiszą mi latami jako oczekujące ale nigdy nie wysyłałem po terminie. Taguje #amazon i #amazonpl na wszelki wypadek. Wysyłka z Niemiec jakby co.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@yale: wysyłałem nawet 4mc po terminie i nie było problemu. Najważniejsze to w ciągu 30 dni od zakupu (elektronika teraz już tylko 14dni) zgłosić chęć zwrotu i najlepiej wydrukować sobie od razu tą etykietę żeby leżała. Amazon to wspaniała wypożyczalnia, thx pan Bezzos xoxo.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Aleksander_Wayne: Dzięki. Mam już taki nawyk, że jak nie jestem pewny zakupu to od razu rozpoczynam zwrot, żeby właśnie mi ten okres 14/30 dni nie uciekł bo już kilka razy się naciąłem, że chciałem zwrócić coś a termin upłynął... wczoraj. Nigdy jednak tak późno nie wysyłałem. Teraz były dłuższe wakacje i kompletnie zapomniałem o paczce.
  • Odpowiedz
  • 0
@yale: Pytanie mam czy jak robiłeś zwrot produktu do amazon DE to zamawiałeś kuriera i opłacałeś go na własną rękę? Bo właśnie dostałem etykiete przewozową ale nie wiem czy zamówienie kuriera jest po ich czy po mojej stronie?
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@gwidonek: Mieszkam w Austrii ale w Niemczech myślę że jest podobnie. Chcąc zwrócić produkt mogę:
- wydrukować etykiete przewozową na kartce A4
- w większości przypadków otrzymuje QR code z którym ide na poczte

Mając QR code ide do automatu na poczcie gdzie nadaje sie paczki i tam wybieram trzecią opcje (nie pamietam tresci ale nazwa mowi sama za siebie) i otrzymuje
  • Odpowiedz