Aktywne Wpisy
comanchee +9
Ej mirki z #wykop30plus, czy zauważyliście w swoim życiu pewien moment, gdy ostatnie grupy towarzyskie się rozsypują, ludzie okopują się w związkach i nie wychylają poza nie nosa, z wyjątkiem własnych najbliższych przyjaciół? Chyba znalazłem się w takim punkcie, gdzie dawni znajomi przestają się do siebie odzywać, nikt niczego już nie proponuje i wychodzi że wszystkim to pasuje.
Kolanka +262
Kontrola poselska @jciesz udowodniła, że w lipcu MRiT spotykało się z PZFD dwa razy w, uwaga stopień, KANCELARII PREZESA RADY MINISTRÓW XDDDD
Myślę, że jest to ostateczny dowód na to, że Donald Tusk wiedział o projekcie kredytu 0 i @jciesz powinien otrzymać tę nagrodę pół miliona euro oraz trafić na listę ludzi pozytywnie zakręconych oraz do gabloty zasłużonych dla tagu xD
#nieruchomosci
Myślę, że jest to ostateczny dowód na to, że Donald Tusk wiedział o projekcie kredytu 0 i @jciesz powinien otrzymać tę nagrodę pół miliona euro oraz trafić na listę ludzi pozytywnie zakręconych oraz do gabloty zasłużonych dla tagu xD
#nieruchomosci
Znacie to? Jest to bezpieczne?
#programista15k #jdg #pracbaza
Czyli defacto to coś jak body leasing tak? Pracowałbym dla tej fundacji i to ona wypłacałaby mi wynagrodzenie?
Nie za bardzo mi się to podoba, czytałem opinie, że potrafią naliczać jakieś ukryte opłaty. Poza tym teraz mam przelew zawsze tego samego dnia, a po zmianie zawsze będę się cykał czy nagle coś nie wybuchnie.
Aby z nimi współpracować nie trzeba mieć firmy. Podpisałbym z nimi umowę o dzieło, a oni wystawiają fakturę firmie, dla której robię taski. Nie jestem entuzjastycznie nastawiony do czegoś takiego, między innymi dlatego bo mogą mnie obciążać
Ja mam zawieszoną firmę, ale skończył mi się preferencyjny ZUS i musiałbym zażądać dużo więcej na fvat abym nie był stratny
@czlowiek_z_lisciem_na_glowie: a może od drugiej strony: co to daje szefowi na plus? Odliczenie VAT, który wtedy fundacja musi odprowadzić? Czy nie chce mieć Cię jako pracownika, żebyś nie miał ppk ?
Chodzi o koszty współpracy. Tak im wychodzi najtaniej.