Wpis z mikrobloga

Jest 6.34, przeglądnęłam już cały wykop, czas się zbierać do #januszex ucałować dłoń mojejmu Panu Januszowi Złotemu i dziękować, że to dzięki Niemu mam pracę bo przecież On jeszcze dokłada do tego biznesu :)

Miłego dnia Kochani! ()

#pracbaza
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brazowooka_eS: Wdzięczność dla dobrodzieja powinno okazywać się od pierwszego dnia w którym spłynęła na nas jego łaska. Ja jako wyrozumiały Janusz daje tydzień na ogarnięcie się w nowym miejscu i wykazanie zachwytu i wyrazów wdzięczności. Ale 4 miesiące?
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS ale mnie irytują takie wpisy :) widać, że jesteście wychowani w dobrobycie bo ja jako człowiek starej daty pamiętam bezrobocie w latach 90 i wiem, że praca i co miesiąc pieniądze na koncie to naprawdę przywilej. Jako alternatywę macie zdychanie z głodu pod mostem i chyba ostanie szare komórki jeszcze pracują skoro jednak ktoś wybiera pracę.
Zwłaszcza, że „rynek pracownika” dawno się skończył a będzie jeszcze gorzej.
  • Odpowiedz
@Notes i niech zgadnę w dzieciństwie mieszkałeś z 20-tką rodzeństwa w jeziorze, a Twoja codzienna droga do szkoły wiodła przez szczyty Himalajów, piaski Sahary i środek dżungli amazońskiej?
  • Odpowiedz
ale mnie irytują takie wpisy :) widać, że jesteście wychowani w dobrobycie bo ja jako człowiek starej daty pamiętam bezrobocie w latach 90 i wiem, że praca i co miesiąc pieniądze na koncie to naprawdę przywilej.

@Notes: ale wiesz, ze to wina nieudaczników rządzących?
  • Odpowiedz
@galicjanin nie ale znam realia życia w biedzie kiedy bardzo chcesz pracować i masz wykształcenie ale najnormalniej w świecie wszędzie odsyłają cię z kwitkiem bo pracy dla ciebie nie ma.

Otwórz trochę klapki na oczach i poczytaj co aktualnie dzieje się u naszych zachodnich sąsiadów. Na wykopie głośno jest ostanio tylko o VW ale poszukaj ile dużych koncernów w Niemczech ogłosiło niewypłacalność. Poszukaj ile dużych koncernów zaczęło zwalniać ludzi albo te
  • Odpowiedz
@theredi wiem! Ale owoce tej pracy zbierać będzie kolejne pokolenie.
Chodzi mi bardziej o to, że powinno się czasem doceniać co się ma i cieszyć się z tego czego normalnie nie doceniamy
  • Odpowiedz
czas się zbierać do #januszex ucałować dłoń mojejmu Panu Januszowi Złotemu i dziękować, że to dzięki Niemu mam pracę bo przecież On jeszcze dokłada do tego biznesu :)

@brazowooka_eS: gorzej jak pracuje się dla bezosobowej korporacji i nie wiadomo nawet komu dłoń całować.
  • Odpowiedz
@docent_kutz nie chodzi o to. Jak komuś jest źle w jakiejś firmie to niech just zmieni pracę i pójdzie tam gdzie będzie szczęśliwy. Jak do wyboru ma tylko pracę w kołchozie to niech się dokształci. To kolejny aspekt oprócz braku doceniania przyziemnych rzeczy który można poruszyć - wszyscy narzekają na swoją pracę ale każdy tkwi w gownie bo albo się w tym goownie dobrze urządził albo sami nie da więcej warci
  • Odpowiedz