Aktywne Wpisy

WujaTHC +24

źródło: GtgF7dWasAA0Ng8
Pobierz
RzutKamieniem +236
Nie było w historii tego sportu większej k---y, niż gekon.
Byli terroryści jak Jarier, Maldonado, Arnoux, Stroll, Rossett, De Cesaris etc. którzy nie planowali nikomu robić celowo krzywdy, tylko po prostu nie umięli się za dobrze ścigać koło w koło.
Były cwaniaczki jak Schumacher, Alonso, Hamilton czy Prost, którzy mięli odpały, ale tylko kiedy coś mega ważnego było na szali jak mistrzostwo i normalnie starali się przestrzegać zasad i ścigać się fair.
Były
Byli terroryści jak Jarier, Maldonado, Arnoux, Stroll, Rossett, De Cesaris etc. którzy nie planowali nikomu robić celowo krzywdy, tylko po prostu nie umięli się za dobrze ścigać koło w koło.
Były cwaniaczki jak Schumacher, Alonso, Hamilton czy Prost, którzy mięli odpały, ale tylko kiedy coś mega ważnego było na szali jak mistrzostwo i normalnie starali się przestrzegać zasad i ścigać się fair.
Były
Moją uwagę zwrócił też dziwny wariant polszczyzny, którym się posługują. To jest coś, co zauważyłem już w pierwszych chwilach, gdy zacząłem obserwować ich forum. Trudno mi opisać, w czym tkwi specyfika ich socjolektu. W każdym razie język polski, który był mi dotąd nieznany, ani w mowie, ani w piśmie. Być może tak piszą obecnie młodzi Polacy. Najbliższe, co przychodzi mi na myśl, to taki rodzaj wypowiedzi, którym posługują się głupi ludzie, którzy chcą brzmieć mądrze. Nie wiem, jak inaczej to określić. Jakaś zaburzona składnia, tępota wypowiedzi, nietypowe połączenia wyrazowe zupełnie nienaturalne dla tego języka, te zdania takie kwadratowe, pozbawione płynności i jakiejś logiki, która łączyłyby poszczególne wątki, mnóstwo niezgrabność i językowych. Brzmi to jak wypowiedź napisana w innym języku i przemielona przez translator. Ale to temat na analizę lingwistyczną.
Dziś natrafiłem na wątek o patrolach po niedawnych atakach imigrantów. Jakie wnioski ma redditowa gówniażeria? Wiadomo, FASZYS, getto ławkowe, pogromy, Kristallnacht, coś tam. Użytkownicy uderzają w złowieszcze tony i uprawiają moralną histerię, sam tytuł wątku sugeruje, że „lata 20 XXI wieku zapowiadają się strasznie” (XD, to prawda, ale to akurat z innego powodu).
Zwróciłem uwagę na biedę ich argumentów:
„Francja nie upada, bo ja tam mieszkam i nic mi się nie dzieje”
„Polacy też tak robią”
„Dlaczego nie patrolują miast po przestępstwach Polaków?”
„Polacy popełniają więcej przestępstw niż cudzoziemcy”
Oprócz typowego bezbectwa („Hehe, Polska dla Polaków, Anglia dla Anglików i Polaków”), kiepskiej ironii („Migranci zjadają psy i koty i zmieniają płeć”) uderza mnie jeszcze coś innego. Jakiś wewnętrzny opór zrozumienia przyczyny tego „pogromu” (xD). Coś musi dziać się w ich mózgach, co odmawia im zauważenia i zrozumienia związków przyczynowo-skutkowych. Wchodzi za to szereg mechanizmów psychologicznych, które pomagają im złagodzić dysonans poznawczy i zbagatelizować wydarzenie, które doprowadziło do patroli ulic. Do tego zupełny brak solidarności z ofiarą cudzoziemców, zamiast tego moralne wzburzenie. Przypomina mi to obraz Niemiec po każdym ataku terrorystycznym. Co robią Niemcy, gdy beżowy terrorysta zabija człowieka? Organizują marsz przeciwko terrorystom. Żartuję. Protestują przeciwko rasizmowi. ¯_(ツ)_/¯
#reddit #internet #imigranci #wykop #4konserwy #bekazlewactwa
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Pluje na nich i będę pluć nawet jak się odwodnie
Komentarz usunięty przez autora
Zwróć uwagę jak dzielą wszyscy teksty na równomierne krótkie akapity, i każdy pisze podobnym stylem.
Ja już nie wiem, czy to z zza granicy też ludzie piszą, tłumacząc zdania na polski, tą sztuczną inteligencją.
Toż to idzie nawet zautomatyzować ...
Największym plusem reddita jest to, że nie ma tam takich osób jak ty, bo szybko wyłapują bana. Reddit zgarnął większość normalnych użytkowników wykopu i wysysa już resztki. Los wykopu to bycie miejscem dla trolli i szurów.
Aż sobie z ciekawości sprawdziłem profil i typowy prawak. W internecie pluje na lewactwo a potem ucieka do lewackiego kraju xD Niesamowite, że dobrobyt panuje głównie w tych lewackich krajach.
Czym ty się różnisz od arabskich imigrantów, którzy tak samo gardzą lewackim zachodem ale chętnie przyjeżdżają po lewacką kasę.
1. Problem zidiocenia, braku logicznego myślenia, afazja języka pisanego, wręcz jakiś intelektualny regres ewolucyjny, dotyka właściwie wszystkie grupy wiekowe.
2. Jak interesuje Cię studiowanie atawizmu intelektualnego wspólczesnego człowieka - niekoniecznie w kontekście "lewactwa" - to nie pałętaj się po Redditach, tu na Wypok wejdź sobie na tagi o tematyce
Za popieranie takich spedow, powinno się automatycznie oddawać hajs wydany na edukacje, bo cała nauka poszła na śmietnik i z takiej jednostki już nic nie będzie XD
I to tych ktore slyna z niewolnictwa rabunkow i ideologii ktore odpowiadaja za smierc milionow ale jaja co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale jak wiadomo akceptacja gejow ma wieksze znacznie dla gospodarki niz dlugie lata wyzysku zapewniajace przewage oraz silowa anihilacja sąsiadów
@Murasame: xD