Wpis z mikrobloga

Mam dylemat motomirki.

Dostałem raport z #autotesto z 11 letniej Kii Ceed - 130 tys. przejechane.
Właściciel samochodu - mechanik który odkupił je ponad rok temu od klienta swojego serwisu sprzedaje je. Mówi, że ten próg na zdjęciu wystarczy zabezpieczyć.
Mój ojciec twierdzi że próg jest do wymiany.
Kolega, który jest synem mechanika mówi, ze wystarczy ten prób zabezpieczyć.

Czy ktoś się na tym zna i może coś sensownego powiedzieć?

#motoryzacja #mechanikasamochodowa #mechanika #blacharstwo
lifapek - Mam dylemat motomirki. 

Dostałem raport z #autotesto z 11 letniej Kii Ceed...

źródło: 2024091116222499523000

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lifapek: na tym zdjęciu nic nie widać, jeszcze to mokre i nic nie wiadomo.
Równie dobrze to może się dać przebić śrubokrętem, a równie dobrze to może być nówka sztuka tylko brudne
  • Odpowiedz
@lifapek: jak masz gwóźdź pod tytułem profesjonalne naprawy, to jest do wymiany.
Jak chcesz to robić samemu, to można wyczyścić rdzę za pomocą szczotki drucianej na wiertarce i zobaczyć ile tego progu zostało.
Jak zostanie puszka po piwie to należy wymienić.

To jest pytanie z cyklu zgadujcie jakie mam podejście do samochodów.

Jeszcze jedno, czyszczenie blachy to nie #mechanikasamochodowa
  • Odpowiedz
  • 0
a co tu jest nie tak ze do wymiany? xD

@iforgotmypass_: ja sie nie znam na tym więc grzecznie pytam

@Rustyyyy: jak widac na obrazku to auto jest na podnosniku wiec mysle ze chyba wiecej jest grubosci niz puszka

na tym zdjęciu nic nie widać, jeszcze to mokre
  • Odpowiedz
  • 0
@Szkodnik1: @iforgotmypass_ no właśnie dlatego wydaje mi się git. Właściciel mówi, że może te progi zabezpieczyć - cokolwiek to znaczy - natomiast po innych zdjeciach wydaje mi sie ze trzeba zrobic konserwacje podwozia. Pytanie tylko ile to może kosztować przy takich zmianach?
lifapek - @Szkodnik1: @iforgotmypass_ no właśnie dlatego wydaje mi się git. Właścicie...

źródło: koro

Pobierz
  • Odpowiedz
@lifapek: na tym foto nie ma nic prócz debila który podnosi auto za rant progów i przy okazji je wygina/niszczy zamiast łapać za fabryczne elementy przewidziane do podnoszenia
  • Odpowiedz