Wpis z mikrobloga

Gdzie mając 23 lata można poznać wartościową dziewczynę?
Praca, studia, imprezy rodzinne odpadają. Kolegów nie mam. Próbowałem na apkach randkowych, kursie tańca i jedynie co to zostałem zrównany z błotem. Zainteresowań nie mam (tzn mam, ale takie które nie sprzyjają tworzeniu kontaktów z ludźmi). Grupy na Facebooku świecą pustkami.

#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kapazgon: A czy przypadkiem na oazę nie trzeba być wierzącym? Bo jeśli tak to odpada, moje podejście do religii jest dosyć swobodne, że tak się wyrażę.

Najlepiej to skupić się na sobie, a nie na poszukiwaniu nowych znajomości.

@kapazgon: A czy wtedy nie odcinam sobie możliwości poznawania nowych ludzi i skończę jako samotny kawaler 40+?

@mindy-moo Alkoholu nie lubię, a na grillu to tylko raz w życiu
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ a czemu nie masz kolegów? Może masz po prostu problem z nawiązaniem nawet zwykłej relacji z innym człowiekiem i nad tym trzeba wpierw popracować, bo związki to już wyższy lvl skomplikowania i jak człowiek nie umie w znajomych to żadna dziewczyna nie zostanie na dłużej nawet jakby jakaś się pojawiła.
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: poszukaj zainteresowań które sprzyjają budowaniu się głębszych znajomości/przyjaźni, gdzie będziesz spędzał z ludźmi sporo czasu. Nawet jeżeli nie poznasz tam nowej dziewczyny, znajomi przyprowadzą swoich znajomych i z kimś cię zapoznają.
  • Odpowiedz
a czemu nie masz kolegów?

@Kitku_Karola: W czasach szkolnych miałem sporo kolegów i koleżanek, na brak towarzystwa nie narzekałem. Wszystko się posypało jak każdy poszedł w swoją stronę. Jeden kolega poszedł do liceum na drugim końcu miasta, inna koleżanka w ogóle wyjechała na drugi koniec Polski (dosłownie) na studia. Jeszcze inny kolega zaraz po szkole średniej poszedł do pracy do firmy ojca i pracują razem na budowie.
Na studiach nie udało mi
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ nie trzeba być super przebojowym by mieć znajomych. Ogólnie kontakty stałe ze znajomymi po prostu troszkę ulgi dają podczas bycia singlem. Sprawiają że jest się mniej zdesperowanym w kontaktach z płcią przeciwną bo jakąś podstawową potrzebę po prostu otwarcia mordki do kogokolwiek jest zaopiekowana. Szczególnie kobiety są wyczulone na emocje innych więc gdy spotykają się z kimś kto czuje się mega samotny to te kobiety to wyczują i będą czuć
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: Czyli polecasz najpierw znaleźć jakiś kolegów a dopiero potem szukać dziewczyny? A jak to zrobić? W czasach szkolnych jakoś samo to przychodziło, a teraz w dorosłym życiu już tak nie ma. Piszesz o planszówkach. A czy na takie imprezy nie chodzi się już z grupą? Napisanie np na miejscowym spotted czegoś typu "Cześć, szukam osób do pójścia na planszówki/do kina" wydaje mi się trochę creepy (ale mogę się mylić).
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_: rekonstrukcja historyczna, wkrecasz się w grupe, a jest ich naprawdę całkiem sporo, odtwarzasz postać którą sobie wybierzesz, najczęściej sam sobie szyjesz najprostsze ciuchy, dla mnie to ciekawe, albo zamawiasz u rzemieślnika. Jak kandydujesz do konkretnej drużyny masz możliwość by poznać wielu ludzi (a pojawiają się cały czas nowi), masz okazję zainteresować się jakimś rzemiosłem, kowalstwem, snycerstwem, fajnie jest zrobić sobie samemu strzały, o walce czy strzelaniu z łuku nie
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ w szkole to Ci ludzie są na Ciebie skazani więc w sumie nie trzeba dużo wysiłku w to wkładać. Jak się jest dorosłym to trzeba kombinować. Nie jest to proste ale się da. Można w pracy próbować gadać z ludźmi o jakiś przyjemnych sprawach (ja gadam z reguły o grach, zwierzętach, opiniach na temat filmu czy serialu). Część ludzi jakoś zacznie nawiązywać do poprzednich rozmów i wtedy można zapytać czy
  • Odpowiedz
@rowerowa_panienka: Historią to średnio się interesuję i takie bieganie w stroju zakonnika czy rycerza mi nie odpowiada, ale te wyjazdy mi się spodobały. Właśnie na zimę wyjeżdżam na tydzień w góry, sam nie znając nikogo (zorganizowana wycieczka).
@Kitku_Karola Z tą szkołą masz dużo racji. Teraz jak jestem dorosły to jest już ciężej. W pracy tak jak wspomniałem nie da się bo pracuję w małej firmie gdzie ludzie to osoby
  • Odpowiedz
@_lorem_ipsum_ ale to pisałam Ci nie że wchodzisz na grupę i piszesz post że szukasz osoby/osób do czegoś bo wtedy serio nikt nie odpisze. Tylko jakiś czas udzielasz się na grupie pisząc pod postami komentarze i przez to inni członkowie grupy je będą mogli zobaczyć i ocenić czy jesteś spoko gdy już napiszesz post że szukasz kogoś do czegoś.
  • Odpowiedz