Wpis z mikrobloga

Cześć, ocenicie proszę tą ofertę kredytu ? Czekam ciągle na odpowiedź od specjalisty znajomego ale wykopki to wykopki :
60 pierwszych rat - 6,77% stała stopa Kolejne 300 rat na zmiennej - 7,72
Rrso 7,94
Ubezpieczenie cpi 20 000 na 4 letni okres kredytowania - czy muszę je mieć jeśli mam już inny kredyt hipoteczny ?
#kredythipoteczny #kredyt #doradcakredytowy #kupnomieszkania
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przycupnę
Chciałabym się przenieść do innego banku z kredytem hipotecznym - którymi bankami macie dobre doświadczenie?
  • Odpowiedz
  • 1
@MarianoaItaliano ale oceniasz tą ofertę w kontekście innych ofert, jak rozumiem lepszych które mógłbym uzyskać czy oceniasz to światopoglądowo że ogólnie banki nas jadą bez mydła a oferta jak oferta ?
  • Odpowiedz
Ubezpieczenie cpi 20 000 na 4 letni okres kredytowania - czy muszę je mieć jeśli mam już inny kredyt hipoteczny ?

@PerKamil: Wygląda to na ofertę Pekao SA. Ubezpieczenie CPI jest obowiązkowym elementem tej oferty i jednocześnie jej najgorszym punktem.

Ze względu na to, że ubezpieczenie jest kredytowe to od składki będą naliczane odsetki, a w pierwszych latach kredytu zupełnie nie będziesz spłacał kredytu, tylko składkę ubezpieczeniową. Zdecydowanie korzystniejsze oferty
  • Odpowiedz
@PerKamil: Światopoglądowo, sorka jeżeli liczyłeś na eksperta :) Ale są i eksperci wśród nas jak widać wyżej :) Generalnie jestem przerażony takimi stopami procentowymi, nie dość że ceny nieruchomości kosmos to kredyty niewiele tańsze, strasznie ciężko pójść na swoje w dzisiejszych czasach ale grunt że już coś masz na oku i że w ogóle masz ofertę! :) Powodzonka i oby tylko spadały te stopy! :)
  • Odpowiedz