Wpis z mikrobloga

Coraz częściej mam wrażenie że dev ops w oczach pracodawców to taki informatyk z poprzedniej epoki co robił wszystko. Widełek brak, ale wyżej jest jeszcze coś o dockerze i kubernates.

#pracait
K-S- - Coraz częściej mam wrażenie że dev ops w oczach pracodawców to taki informatyk...

źródło: obraz

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K-S-: Patrząc na ten zakres wymagań oraz to że dzień pracy ma tylko 8h wyczuwam z-------l po godzinach pod presją. Dlatego cieszę się że jestem Scrum Masterem a stawka tak bardzo nie odbiegam od zarobków Deva
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kimikini: to czym on się zajmuje, jak tu jest administracja, programowanie i jeszcze znajomość technologi światłowodowych
  • Odpowiedz
@K-S-: Mi manager mówił że taka nazwa stanowiska jest jak Devops czy Inżynier oprogramowania bo de facto ciężko Ci wyznaczyć granice Twoich obowiązków pracowniczych i mogą Ci kazać robić wszystko i nie możesz odmówić. W IT to dość popularne. Takie szmacenie się trochę, bo są ludzie co chcą mieć doprecyzowane obowiązki w pracy.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@DaneOsobowe: Tak czy inaczej wydaje mi się że jest tu bardzo duży rozstrzał obowiązków. Taki murarz tynkarz akrobata.

A znając życie większość z tego będzie potrzebna raz na rok i tylko zniechęcają kandydatów.
  • Odpowiedz