Wpis z mikrobloga

Mirki zastanawiam się nad zmianą telefonu. Wybór padł na Samsung Galaxy s24 Ultra lub iPhone 15 Pro Max. Całe życie jadę na Androidzie i chciałbym zmienić na iPhona ale s 24 ma tak dobre opinie że ciężko mi zdecydować się na iPhona. Niemniej jednak jestem już znudzony Androidem i Samsungiem bo od kilku lat jadę na tym wózku. Jaka jest największa przewaga iPhona i czy nie będę żałował tego wyboru biorąc pod uwagę że nie zmieniam często telefonu? Nie podoba mi się to w iPhonie że jest droższy od Samsunga i pewnie nie ma asystenta Google a Siri nie działa po polsku.

#telefony #iphone #android #apple #samsung
Damiano_Norwegiano - Mirki zastanawiam się nad zmianą telefonu. Wybór padł na Samsung...

źródło: temp_file5606127804596574331

Pobierz

s24 Ultra czy 15 pro max

• iPhone 47.6% (80)
  • Samsung 52.4% (88)

Oddanych głosów: 168

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Damiano_Norwegiano: też miałem taką rozkminę, przeszedłem na jabłkową strone mocy i nie żałuję. Ogólnie na iOS po prostu wszystko płynnie elegancko działa. System stworzony do używania z przyjemnością. Częste aktualizacje, wygoda używania. W najnowszym modelu (seria 16) nie ma fajerwerków względem 15. Po prostu solidny, dobry telefon. Mam 14 pro max, najlepszy jaki miałem. 15 węglem 14 daje spory przeskok (tytan, programowalny przycisk, cienkie ramki, lepszy zoom).

Do androida się
  • Odpowiedz
@Damiano_Norwegiano: miałem ten sam dylemat. Zobaczyłem ten film i mi przeszło, zamówiłem s24 ( ͡° ͜ʖ ͡°) FILM
W życiu bym nie pomyślał, że Apple nie pozwala na zmianę ustawień np. aparatu w aplikacji, budzik nie pokazuje Ci ile godzin snu będziesz miał albo że nie masz cyferek, kropek czy przecinków na klawiaturze i musisz się non stop przełączać na drugą klawę. To chore, polecam film
  • Odpowiedz
@Damiano_Norwegiano: iPhone zyskuje głównie jeśli posiadasz też inne urządzenia od apple, budując sobie ekosystem. Wideo trochę lepsze i same foty na socialach wyglądają bezkonkurencyjnie na nim. Robisz zdjęcia dzieciom? To już tym bardziej iPhone. Nudy nie unikniesz, bo podejrzewam że iOS znudzi Ci się po tygodniu, ale z drugiej strony za rok-dwa to Samsung pewnie będzie bardziej kusił do zmiany niż iPhone. Jeśli jesteś obyty z OneUI Samsunga to możesz
  • Odpowiedz
@Oastry: a przecinek potrójną spacją? Problemów z Iphone jest więcej wymienionych w tym filmie (tak z perspektywy osoby przyzwyczajonej do androida).
  • Odpowiedz
@Oastry: Nie widzę przecinka. Gościu pokazywał też, że na IOS jest mniej intuicyjne zmienianie ustawień w apkach. Chcesz zmienić coś w aparacie? Wyjdź z apki i wejdź w ustawieniach. Kiedy na Androidzie po prostu 1 klik w apce i sobie wszystko ustawiasz. Brakuje też pauzy nagrywania i opcji wznawiania filmiku u apple. Przynajmniej było tak niedawno kiedy koleś wrzucił materiał porównawczy
Derasot - @Oastry: Nie widzę przecinka. Gościu pokazywał też, że na IOS jest mniej in...

źródło: XD

Pobierz
  • Odpowiedz
@Damiano_Norwegiano @Oastry
Jakoś 2tyg temu przesiadłem się niechętnie na iP, bo rozwalił mi się android i przyznaje że takie rzeczy jak nawigacja czy klawiatura jest w iphone po prostu z-----a. Jako wieloletni użytkownik androida, za każdym razem, gdzie muszę używać intensywniej telefonu zaczynam się gubić i wkurzać na rozwiązania nawigacyjne, szczególnie tych właśnie dwóch rzeczy. Dobrze że pożyczyłem tylko na jakiś czas... po nowym roku wracam na androida.
Co do
  • Odpowiedz