Wpis z mikrobloga

Ile może być dzisiaj warte to wydanie Silmarillionu? Mam takie dwa i chciałbym je kiedyś sprzedać za niezłą sumkę, a wiem że w środowisku tolkienistów znajdą się frajerzy, którzy dużo zapłacą za kawałek papieru, który kosztował 5 dych. ( ͜͡ʖ ͡€)

#ksiazki #tolkien #antykwariat
Andrzej_Buzdygan - Ile może być dzisiaj warte to wydanie Silmarillionu? Mam takie dwa...

źródło: image

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Andrzej_Buzdygan:
Co jest takiego wyjątkowego w tym wydaniu? Widziałem gdzieś wydania w oprawie z naturalnej skóry z pięknymi zdobieniami, gdzie to faktycznie uzasadniało wysoką cenę. Co jest tutaj wartością dodaną?
  • Odpowiedz
@vateras131: tłumaczeni fandomu, wydanie uzupełnione o teksty opublikowane już po pierwotnym wydaniu, nowa redakcja całego zbioru, niski ekskluzywny nakład tylko dla wtajemniczonych formuowiczów i grupowiczów. ja się załapałem, bo mieli mnie na liście mailingowej. nigdy fanem tolkiena nie byłem, ale wyczułem łakomy kąsek i teraz wadzi mi na półce i chcę sprzedać. ale nigdzie nie ma ofert, więc trudno zorientować się w wartości. za 2k pewnie ktoś weźmie, ale może
  • Odpowiedz
@Andrzej_Buzdygan: zajmuję się książkami antykwarycznymi. 3000 to nie kosztuje już nawet wydanie Władcy Pierścieni z 1963 r. Po wypuszczeniu filmu natłukli tyle wydań, że ceny spadły na pysk. Mam I wydanie Silmarilion angielskie i wycena poniżejj 100 zł. Aha, nie ma Silarilionu z autografem Tolkiena.
  • Odpowiedz
@Andrzej_Buzdygan: handlarz( ͡° ͜ʖ ͡°) to dziwne ze takie bezedury piszesz i tej cenie 2k, ale nikt Ci nie zabroni. A ceny 3x okladka heh:D biale kruki to np. jedyne w Polsce fanzinowe wydania Lema( ͡° ͜ʖ ͡°) ksiazki z rysunkami i adnotacjami autora, drukowane sympatycznym tuszem, 110 letnie z autografem lub inne empikowe perelki ktore sa warte 1-2k( ͡
  • Odpowiedz