@darktemplar: farta mieli no co, ale już dokumenty w pentagonie spaliło, akurat te dotyczące sprawy tajemniczego zniknięcia 2.3 biliona dolarów, o których ówczesny Sekretarz Obrony Narodowej – Donald Rumsfeld, poinformował Amerykanów na specjalnie zwołanej konferencji prasowej 10 września, czyli dzień wcześniej.
@Wojciech_Skupien: Wiadomo, ten Larry Silverstein co 1,5 miesiąca przed atakiem wynajął WTC + poubezpieczał od ataków terrorystycznych też miał farta, tak samo jak zupełnie przypadkiem akurat 11 września nie był w budynku a jego rodzina akurat tego dnia kompletnie przypadkowo się spóźniła do WTC co ich uratowało.
@ignorancie: Czyli mieszkający w jaskiniach talibowie sami zorganizowali i przeprowadzili największy zamach w historii Stanów Zjednoczonych, niszcząc przy tym 75% wyznaczonych celów? Bin Laden był agentem CIA Oni zabili swojego prezydenta w 63', WTC to dla nich jak splunąć
Ja nie wiem co tam jest prawdą a co nie bo nie umiem tego zweryfikować ale taka ilość koincydencji w jednym wydarzeniu tego kalibru odpala czerwoną lampkę, zaufanie do władzy która dostaje prestekst do wojny - ja tego nie łykam, uważam to za dobrze przygotowaną propagandę po prostu. Nie uważam się za oświeconego w związku z tym.
Podsumujmy sobie parę smaczków: - żymian zarabią na tragedi a on
No to gratuluje bo to właśnie ta "foliarska" strona wykazuje się tu większym rozumem.
@Gusmag: No, zwłaszcza jak powtarzają obalone dawno temu chochoły. Np. ten o tym, że rzekomo wszyscy Żydzi mieli tego dnia wolne. Swoją drogą ta teoria pochodzi z Iranu, super rzetelne źródło informacji. XD
Jeżeli wierzysz w cokolwiek co ma dopisek "oficjalne stanowisko" to jesteś płytki
Szkoda tylko, że oficjalne źródła mają o wiele więcej sensu niż
@ignorancie: Jeny jaki z ciebie prostak. Brzmisz jak taki typowy chłopski patus frustrat, który od ortalionowego rycerza ordo luris się różni tym że wychował się w dużym mieście i tam pił swój wielkomiejski coolaid. Już czaję dlaczego redditorzy tak się lubują w śledzeniu historii postów innych ludzi. Jedno spojrzenie na całą twoją twórczość na wykopie i stwierdzam, że nigdy ci nie uwierzę że w twojej głowie jest chociaż jedna oryginalna
@frrans: Mi jest bliżej do tego że była to jakiegoś rodzaju skoordynowana akcja a przez kogo sterowana? Nie wiem bo nie mam takiej wiedzy, za pewne przez tych którzy mieli w tym interes a czy to był jakiś fragment władzy usa czy jakiegoś innego kraju? Nie znamy dokładnych powiązań jako maluczcy ludzie, te wszystkie red flagi bardziej uprawdopodobniają jednak tego typu scenariusz.
Plot twist jest taki, że co roku dajecie się trollować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Screenshot 2024-09-11 at 11.29.31
PobierzPo prostu niektórzy mają szczęście ( ͡° ͜ʖ ͡°) hehe
Bin Laden był agentem CIA
Oni zabili swojego prezydenta w 63', WTC to dla nich jak splunąć
Ja nie wiem co tam jest prawdą a co nie bo nie umiem tego zweryfikować ale taka ilość koincydencji w jednym wydarzeniu tego kalibru odpala czerwoną lampkę, zaufanie do władzy która dostaje prestekst do wojny - ja tego nie łykam, uważam to za dobrze przygotowaną propagandę po prostu. Nie uważam się za oświeconego w związku z tym.
Podsumujmy sobie parę smaczków:
- żymian zarabią na tragedi a on
@Gusmag: No, zwłaszcza jak powtarzają obalone dawno temu chochoły. Np. ten o tym, że rzekomo wszyscy Żydzi mieli tego dnia wolne. Swoją drogą ta teoria pochodzi z Iranu, super rzetelne źródło informacji. XD
Szkoda tylko, że oficjalne źródła mają o wiele więcej sensu niż
Pewnie się nauczyli w "Ace Combat 3" albo z podobnych gier z tamtych lat.
@darktemplar: a jakie jest Twoje wyjaśnienie? Pytam serio.