Wpis z mikrobloga

@PROponujek: Jesus Christ be praised!
Pewnie widziałeś gameplaye i czytałeś niejedną recenzję: do gry trzeba się przyzwyczaić i poogarniać mechaniki, sterowanie itd. Ale naprawdę, naprawdę warto.
  • Odpowiedz
@PROponujek gra jest prościutka. Łatwy próg wejścia. Od razu na początku atakuj kilku przeciwników jednocześnie. Więcej sprzętu zbierzesz na początku gry.
  • Odpowiedz
@PROponujek gra jest prościutka. Łatwy próg wejścia. Od razu na początku atakuj kilku przeciwników jednocześnie. Więcej sprzętu zbierzesz na początku gry.

@robvan: Co do poziomu trudności to przypomniało mi się że jak weźmię wysoki poziom na starcie to chyba jest 50% szans że się zobaczy komunikat że bohater umarł przy porodzie i gra kończy się zanim się zaczęła.
  • Odpowiedz
  • 14
@zordziu Trochę na temat systemu zapisywania myślałem i doszedłem do wniosku, czy taki szybki zapis w każdym momencie gry nie jestem malutkim oszustwem? Weźmy na przykład, że idziesz sobie i napotykasz grupkę uzbrojonych osób. Jeśli masz możliwość szybkiego zapisu, to powiesz: "A spróbuję! Jak zginę, to wczytam i spróbuję jeszcze raz" Zero konsekwencji. Teraz taka sama sytuacja, ale bez możliwości zapisu gry. Już nie jesteś taki pewny siebie i dwa razy
  • Odpowiedz
@PROponujek: Nie ćwicz w ogóle z kapitanem Bernardem, to strata czasu. A w walce zasypuj przeciwników ciosami bez przerwy, żeby nie mieli czasu zareagować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pedro7: Dzięki! Każda wskazówka co do walki na pewno mi się przyda.
@apeee Podobno na początku otwierane zamków jest trudne, ale jak trochę się poćwiczy, to nie jest to aż takie ciężkie. Obym miał rację xd
  • Odpowiedz
@PROponujek: To był żart, tak samo jak to, co pisał @robvan. Z Bernardem poćwicz od razu jak będziesz mógł, bo nauczy Cię bardzo przydatnej umiejętności + nauczysz się podstaw walki.

Jeśli chodzi o samą walkę, to na początku walcz mocno defensywnie. Jeśli atakujesz, to tylko po wcześniejszej zmianie kierunku uderzenia, żeby zmylić przeciwnika. Traktuj wytrzymałość jak drugi pasek życia (tym w praktyce jest), nie pozwól, żeby Ci się
  • Odpowiedz
  • 1
@UkrywamSie

@PROponujek @Pedro7 Warto ćwiczyć z Bernardem. Przecież na początku się zesrasz walcząc tak z przeciwnikami. Bernard uczy cię kontry bez której ciężko jest w ogóle wygrać walkę

Nie wiedziałem, przeszedłem grę 2x i nadal się jej nie nauczyłem xD
  • Odpowiedz