Wpis z mikrobloga

Z początkiem września skończyło mi się promocyjne (7%) konto oszczędnościowe w Velo Banku. 6 września przelałem kilka złotych na to konto i przez to aktywowała się promocja na nowe środki z oprocentowaniem 6.1%. Datę wyliczenia salda początkowego mam na 4.09. Czy wie ktoś jak bank potraktuje sytuację kiedy przeleję stare środki do innego banku i w październiku przeleję je z powrotem? Czy Velo Bank co miesiąc sprawdza saldo i przejdzie ww akcja z przelewami?

#velobank #bank #bankowosc
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy wie ktoś jak bank potraktuje sytuację kiedy przeleję stare środki do innego banku i w październiku przeleję je z powrotem?

@kurvvawszystkozajete: Z kasą możesz wrócić jak apka ci pokaże nową datę wyliczenia salda początkowego.
  • Odpowiedz
@kurvvawszystkozajete: jeśli środki na EKO przelałeś 6.09., to wtedy była dostępna edycja 12/2024, w której nowe środki są liczone względem salda z dnia 19.08.2024 r.

Od wczoraj (tj. 10.09.) dostępna jest edycja 13/2024 i dopiero w niej dniem badania salda jest 4.09.2024.

Przelewanie środków do innego banku teraz (w trakcie trwania promocji na Twym EKO) nic nie da, bo nic nie zmieni względem stanu środków w dniu wobec którego liczy
  • Odpowiedz
@Bankobranie: Czyli rozumiem, że to działa tak, że jak 4.09 saldo miałem 5k zł to tylko nadwyżka tej kwoty będzie się łapała na nową promocję? Nawet jak wypłacę 4k zostawiając 1k i przelew z jakiegokolwiek źródła puki nie przebiję 5k nie będzie promocyjnie oprocentowany?
  • Odpowiedz