Wpis z mikrobloga

@Siatkarz17: 40? Wg lewicy średnia długość życia się wydłuża, dlatego wiek emerytalny można śmiało podnieść. Za 10 lat też będziesz miał 40 lat do emerytury xd
  • Odpowiedz
@MajorKusiol: zdziwił byś się ile młodych w kołchozach siedzi, jest rotacja bo jest sporo chętnych. Mam 36lat, jak miałem 20 to mówili tak samo o swoich emeryturach, koniec świata, wojna, zmiany klimatu przecież nie warto. Jednak rzeczywistość okazała się z goła inna
  • Odpowiedz
@Przemek755: no to jesteśmy w takim samym wieku i mimo wszystko widzę mniej pracujących osób. Liczba firm też sięcoraz bardziej zwija. Mój zakład pracy zostanie zamknięty w ciągu 2 lat, a od dekad dawał zatrudnienie >100 setce ludzi.
  • Odpowiedz
@MajorKusiol: Ja widzę odwrotną sytuacje, pracuje w Dzierżoniowie na strefowej, zakłady powstają tam jak na drożdżach. Osobiście jestem w hoffan group firmy nvent, wzrost produkcji z roku 2023 to 300%. Cały czas przyjęcia w każdym z kołchozów. Wcześniej 7la pracowałem jako spawacz w greenbrier wagony, warunki nie porównywalne. Nowe hale, praca w krótkim rękawie i zarękawkach bez kasku przy tigu. Ofert na linkedid dostaje od groma na spawanie MAG, TIG
  • Odpowiedz