Wpis z mikrobloga

Czesc,
Jestesmy na 99% zdecydowani na zakup Mini Countryman John Cooper Works w wersji wyposazenia XL 2024r
Docelowo chcielismy L, ale sprzedawca w salonie na moje pytanie o montaz haku powiedzial, ze generalnie taniej bedzie doplacic do wersji XL (ktora posiada juz hak) ze wzgledu na to, ze dochodzi tam wymiana chlodnicy i jakichs p-----l i bedzie taniej doplacic 10k do XL niz robic to potem na wlasna reke (a salon czy diler haku nie zaklada)
Macie jakies informacje na ten temat? Czy to pieprzenie bzdur, czy faktycznie tak jest? 😃
Foteczka dla uwagi :D

#mini #samochody #leasing #bmw
dziend0bry - Czesc,
Jestesmy na 99% zdecydowani na zakup Mini Countryman John Cooper ...

źródło: IMG_5580

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@NieDzwieczny: nie jest duza, ale z wyposazenia XL to co nam jest potrzebne/przydatne to wlasnie hak, wiec jak moge zaplacic 2,5k za jego montaz i zaoszczedzic 7,5k ktore przeznacze na opony/ubezpieczenie no to wiesz, wybor prosty :D
  • Odpowiedz
@dziend0bry: serwis mini/BMW ssie pałę, albo wręcz działa na niekorzyść klienta.
Moja meme miała countrmana 1.6t z 2016 roku. Salonowy serwisowany w ASO, nie zauważyli wady fabrycznej i silnik się zatarł. Nikt nie pomyślał aby wcześniej profilaktycznie wymienić pasek.
Owszem to inne mini, ale marka ta sama. Ludzie ci sami.

Gęsta mela na ryj mini.
  • Odpowiedz
@dziend0bry: Jeszcze słowo ode mnie. Będziesz miał potężne problemy ze sprzedaż tego badziewia.

Sprzedawałem dwa, stały tyle czasu, że wstyd wspominać. Dwa potężnie stracisz na jego wartości, nie patrz na ceny z otomoto, bo po takiej to nikt nie sprzeda.
  • Odpowiedz
  • 3
@kuncfot: no nie wiem, nie rozumiem tego polskiego mentala "Wez to, bo tamto to ciezko sprzedac XD"

to wszyscy powinni brac, to co jezdzi po drogach i jest wszedzie, bo latwiej sprzedac, niz to co sie faktycznei komus podoba? xd

nie kupilem, leasing na 5 lat, a ja juz po polsku sie musze umartwiac, ze za 6 lat ja tego nie sprzedam XDDDD
  • Odpowiedz
  • 2
@kuncfot: no jestem swiadomy wszystkich wad, po prostu ten argument to jest jak rodem z lat 90 tych, ktory dotyczyl automatyczych skrzyn biegow, a dzisiaj co drugie auto jest w automacie xd
  • Odpowiedz