Aktywne Wpisy
spirityfree +7
Imprezy integracyjne w korpo. Faktycznie to jest takie zło? Pytam osób, które na takich były. Zdarzyło się coś dziwnego. Mój chłopak pojechał na takie wydarzenie i od około 18 kompletnie przestał mi odpisywać. Rozumiem, że siedzenie z nosem w telefonie byłoby dziwne i absolutnie tego nie wymagałam ale tutaj kontakt urwała się całkowite. Odpisał dopiero następnego dnia. Proszę o wypowiedzi osoby, które faktycznie brały udział w takich wydarzeniach, innych proszę o nie
HlHl +40
na adres zameldowania dostałem jakieś awizo poleconym, c--j wie skąd, na awizo nie ma nadawcy, jedynie ledwo widoczna pieczątka z której nie jestem w stanie dowiedzieć się nawet z którego urzędu pocztowego jest ten list (w mieście mam chyba ze 3). Wyprowadziłem się dawno temu, przez jakiś czas mieszkając pod tym adresem pracowałem, prowadziłem działalność. Ogółem sporo instytucji/firm może chcieć się ze mną kontaktować. No i teraz tak, pod tym adresem jest mój dom rodzinny i nie specjalnie sprawni rodzice, na pewno nie na tyle by obskoczyć poczty w tym mieście, ja mam kawał drogi, dodzwonić się do tych poczt nie można, a na infolinii ogólnej bez numeru przesyłki c---a mogą. xD
Więc prócz tego, że zmarnuje czas, by dojechać tam, będę stać parę godzin w kolejce, na sam koniec dowiem się, że listonosz wziął ją na rejon i podejmuje próbę dostarczenia, więc mi jej nie wydadzą? ( ͡° ͜ʖ ͡°) K---a no XD
Po 2 awizach z tego co się dowiedziałem próbę dostarczenia uznaje się za udaną, a to może być wiele pism, szczególnie takich dla których ważny jest czas doręczenia po którym mam na coś czas, więc będę musiał z---------ć i stracić pół dnia by dowiedzieć się, że mam jakiś spam do odebrania, albo wezwanie do zapłaty? XD
#zalesie
@TMBRK: drugi raz to on tylko awizo bierze a list czeka na poczcie
Listonosz zawsze zostawia awizowane przesyłki w tej samej placówce, która jest przypisana do danego adresu. Pewnie nie zmielił się on od dziesięcioleci.
A co do awizo, to w zdanej firmie pocztowej czy kurierskiej nie ma nadawcy na awizo (w wersji papierowej, bo na awizo elektronicznym często jest).
No nie raz odbierałem przesyłki z dwóch budynków PP znajdujących się od siebie jakieś 20-30minut marszu. Na stronie mojego miasta obydwie placówki są opisane jako UP Miasto 1 xd może to jakaś dodatkowa filia, nie wiem
Jedna to tzw. Poczta Główna (główny urząd pocztowy w danym mieście), a drugi to jego filia. Zazwyczaj główna placówka ma swoich listonoszy (czasem w małych miejscowościach listonoszy zatrudnia urząd w mieście powiatowym), zaś filie nigdy nie mają swojej służby doręczeń.
A co do odbioru w dwóch różnych placówkach, to coś takiego może się zdarzyć np. jak placówka była tymczasowo zamknięta, wystąpiła jakaś awaria, błąd listonosza, czy była to przesyła zagraniczna