Aktywne Wpisy
parian +621
Schweppes przebił wszystkich jeśli chodzi o zmniejszanie zawartości napoju. Zostawili duże butelki, do których po prostu nalali mniej picia.
Trabancik +264
Dziwne czasy żeby zamiast zastanawiać się czemu coś jest słabe i jak poprawić produkt, to mówi się że to wina konsumentów że coś się nie sprzedało XD
#bekazlewakow #heheszki
#bekazlewakow #heheszki
W sumie fajnie by było, gdyby poza wiadomą opcją otwierania ze smartfona miał też otwieranie na odcisk palca czy kod.
Jak z bezpieczeństwem, czy takie zamki są ogólnie na równi bezpieczne jak tradycyjne?
Obecnie zastanawia mnie model Aqara u200, widzę że jest dosyć popularny, może ktoś ma i poleca/odradza?
I jeśli ktoś jeszcze się orientuje, jak wygląda montaż i zasilanie takowych, trzeba myśleć o tym wszystkim jeszcze przed wykończeniem mieszkania, czy większość to jakieś zamki łatwo wymienialne i działają na baterie?
#smarthome #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #remontujzwykopem #dom #wykonczenia #wykanczammieszkanie
Mam smart zamek (foto) od Tuya
Fajna rzecz mam od 3 lat, Zasilanie bateryjne 4 x AA , wymiana co ok 6 miesięcy.
Powiadomienie o otwarciu, przypisanie kodu, odczyt linii papilarnych, tag, kluczyk awaryjny.
Wady jak dla mnie :
WIFI - wolałbym przez Zigbee ( Zamek, usypia się po ok
- automatyczne zamykanie zamka, np. po 60s
- czujnik, czy drzwi są zamknięte na klamkę (aby nie zamykał zamka gdy drzwi są otwarte)
- automatyczne otwieranie zamka gdy wracam do domu (po co
@Wychwalany a ostatecznie zdecydowałeś się na jakiś zamek, czy wstrzymałeś się z zakupem?