Wpis z mikrobloga

Ma ktoś z was jakieś godne polecenia smart zamki do drzwi?

W sumie fajnie by było, gdyby poza wiadomą opcją otwierania ze smartfona miał też otwieranie na odcisk palca czy kod.

Jak z bezpieczeństwem, czy takie zamki są ogólnie na równi bezpieczne jak tradycyjne?

Obecnie zastanawia mnie model Aqara u200, widzę że jest dosyć popularny, może ktoś ma i poleca/odradza?

I jeśli ktoś jeszcze się orientuje, jak wygląda montaż i zasilanie takowych, trzeba myśleć o tym wszystkim jeszcze przed wykończeniem mieszkania, czy większość to jakieś zamki łatwo wymienialne i działają na baterie?

#smarthome #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #remontujzwykopem #dom #wykonczenia #wykanczammieszkanie
innovi - Ma ktoś z was jakieś godne polecenia smart zamki do drzwi?

W sumie fajnie b...

źródło: temp_file6536087957775183990

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@innovi:
Mam smart zamek (foto) od Tuya
Fajna rzecz mam od 3 lat, Zasilanie bateryjne 4 x AA , wymiana co ok 6 miesięcy.
Powiadomienie o otwarciu, przypisanie kodu, odczyt linii papilarnych, tag, kluczyk awaryjny.
Wady jak dla mnie :
WIFI - wolałbym przez Zigbee ( Zamek, usypia się po ok
WykoZakop - @innovi: 
Fajna rzecz mam od 3 lat, Zasila...

źródło: 161848568753fe37794f7

Pobierz
WykoZakop - @innovi: 
Fajna rzecz mam od 3 lat, Zasila...
  • Odpowiedz
@innovi: najlepiej poogladac filmiki na youtube, mozna wyłapać w recenzjach że niektóre zamki mają całkiem sprytne ficzery. Robiłem to poł roku temu i nie pamietam kto byl moim faworytem, z pamieci to podobaly mi sie takie funkcje:

- automatyczne zamykanie zamka, np. po 60s
- czujnik, czy drzwi są zamknięte na klamkę (aby nie zamykał zamka gdy drzwi są otwarte)
- automatyczne otwieranie zamka gdy wracam do domu (po co
  • Odpowiedz