Wpis z mikrobloga

Jutro pierwszy raz #szpitalpsychiatryczny

Ponad 30 lat nakumulowanego s----------a, nawet nie wiem od czego mam zacząć.

Że mam objawy ADHD? zero skupienia w szkole, było dla mnie tajemną astrofizyką jak widziałem ile inni potrafili zapamiętać z lekcji a rodzina zwalała u mnie na lenistwo. W domu od zawsze rozpoczynając czynność zaczynałem trzy kolejne zapominając często co mi zostało do dokończenia. Noga mi też lata całe życie, nie mogę usiedzieć w miejscu.

Że jestem DDA? Od kiedy pamiętam szarpanie rodziców, mama ,,nauczyła" mnie autoagresji w przypadku nie radzenia sobie z problemami. Potem mieszkanie z starym pijanym i co chwilę dzwonienie na policję żeby mi pomogli, zamykałem się w łazience. Tutaj muszę napisać że nigdy nie było przemocy fizycznej ale jak zacząłem chodzić do pierwszego kołchozu to bełkotał mi do 3-4 rano i po paru godzinach snu jechałem ledwo żywy do pracy

Że mam Depresję, anhedonię? Że sobie nie mogę poradzić z tym że jak wyjechałem na emigrację to przez gównoorganizm dosyć szybko zniszczyłem sobie kolana, również przyszedł zespół suchego oka (nie wiem to akurat czy od pracy). Mało rzeczy mi sprawia radość a takie ,,życie" że trzeba chodzić do pracy żeby kupić jedzenie żeby dalej chodzić do pracy. Po 30 włączyła jeszcze mi się zazdrość, gdzie się nie ruszysz to piękne nowe domy o wartości dwa miliony albo dużo nowych fur na ulicach a ja czuję się parobem do je**nia

Mogę dorzucić autyzm (naciągane xD), zawsze wyciąganie jakiś szczegółów z filmów, jestem dziwakiem, chciałbym mieć kontakt tylko z paroma osobami- nie lubię ludzi w pracy czy sklepie, muszę karmić się zawsze jakąś abstrakcją z seriali

I tak wegetuję używając #pregabalina jako mój tlen

Ehhhh

Tatuaż mój

#depresja #zaburzeniaosobowosci #psychotropy
Turkotka - Jutro pierwszy raz #szpitalpsychiatryczny

Ponad 30 lat nakumulowanego s--...

źródło: IMG_8931

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turkotka: nie jesteś nienormalny.
Jesteś obudzony w nienormalnym świecie.
Nie daj sobie wmówić chorób.
Życie jest z-----e jeśli się przejrzy na oczy i nie będąc milionerem ciężko tu o przyjemność i radość, dlatego wielu boi się obudzić i wpasowują się w system na siłę.
Nie chcą widzieć tego syfu.
Na siłę
  • Odpowiedz
  • 2
nie jesteś nienormalny.

@Adruns: No biorąc pod uwagę że jest więcej normików w społeczeństwie to można nazwać mnie nie-normlanym.

Życie jest z-----e jeśli się przejrzy na oczy i nie będąc milionerem ciężko tu o przyjemność i
  • Odpowiedz
Trochę jakbym czytał o sobie, ale my chyba wszyscy mamy podobne zaburzenia przez akcje, które się działy w dzieciństwie/młodości.

Co do psychiatryka to sam myślałem, czy nie iść sobie poleżeć, ale zazwyczaj ludzie odradzają i podobny g---o daje. W sumie śmieszne, bo jakby niektóre osoby na mnie zadzwoniły, to już dawno bym tam wylądował za swoje odwalanie.
  • Odpowiedz
  • 1
@guts-purek: No mi poleciła znajoma, niby jej pomogło. Tylko to nie jest umieralnia gdzie się zwozi ludzi po próbach S a oddział psychiatryczny na uniwersyteckim centrum klinicznym. Ponad pół roku czekania żeby tam się dostać.
  • Odpowiedz