Wpis z mikrobloga

• 0
@Adruns nie no gdyby mi dali tysiąc zł po 3 miesiącach z-----------a i wyrobienia celu kwartalnego to bym im następnego dnia wręczył wypowiedzenie xD myślałem bardziej że ponad 5k to taki minimum
  • Odpowiedz
@asdfqwerty123: pytanie z serii, wyczarujmy coś z magicznej kuli - premia jest zależna od stanowiska a szczególnie od podstawowych zarobków, zarabiając 5k na rękę nikt ci kwartalnej premii nie wypłaci w wysokości 100% wynagrodzenia zasadniczego.

edit: Poza tym kwestie premii kwartalnej, rocznej czy jakiś prowizji wpisuje się w umowę jak ma wyglądać ich wysokość, a cała reszta to premie uznaniowe i mogą wynosić ile żywnie się pracodawcy podoba
  • Odpowiedz
  • 0
@nairoht właśnie sytuacja jest taka że pracuje w bankowości w oddziale w którym jest podzielony na kilku kierowników. Jestem względnie nowym pracownikiem ale dostałem informację od znajomych z pracy, że mieli za zeszły kwartał około 7000zł (czyli nie miesięcznie tylko za 3 miesiące pracy) co jest nawet wiekszą kwotą niz 100% do podstawy bo na rękę tu mamy około 4300zl. Sęk w tym że kierowniczka coś gadała że to czy w
  • Odpowiedz
@asdfqwerty123: To raczej kwestia procentowa zarobków. Np. premie roczne to 10%-25% rocznych zarobków. Oczywiście są i niższe i wyższe, zależy od firmy, ale myślę że dobra premia to około 20% rocznie.
Więc jeżeli zarabiasz 5k miesięcznie, czyli 15k kwartalnie to premia dobrze jak będzie się mieściła w zakresie 1500PLN - 3750PLN
Premie też zależą od branży, pewnie w sprzedaży premie mogą być wyższe, lub od wypracowanego zysku.
  • Odpowiedz