Wpis z mikrobloga

9 miesięcy treningów, nauka pływania od 0 z youtube (wpadałem w panikę na wodzie), bez trenerów, bez profesjonalnego planu, -15kg na wadze - ukończony triathlon na dystansie 1/2 ironmana w Malborku. Polecam wszystkim, niesamowite przeżycie. Było ekstremalnie ciężko, potworny wiatr i patelnia, 30 stopni. Sport to zdrowie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#beikowaforma #triathlon #ironman #sport #trenujzwykopem
Beik - 9 miesięcy treningów, nauka pływania od 0 z youtube (wpadałem w panikę na wodz...

źródło: 1000014255

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 4
@jezus_cameltoe: brawo i tak! Mnie jakiś gościu żabką wyprzedził, więc styl stylem, liczy się charakter xd brawo ty;)

@Wormditt serio od 0, umiałem pływać "klaunem" czyli machanie głową w lewo i prawo, rękoma i max 50metrów bo nie było dalej sił. Teraz to o wiele lepiej wygląda. Nie umiem pływać żabką bo jej się nie uczyłem i szlifowałem tylko kraula.

@Poemat czasy bardzo średnie ale warunki bardzo ekstremalne,
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Wormditt: jeszcze odnośnie pływania. Nie umiałem unosić się w pionie na wodzie (zastanawiam się czy teraz umiem, bo nie sprawdzałem xd ale jestem spokojny w wodzie a to jest najważniejsze), nie umiałem się chyba nawet na plecach unosić, musiałem ruszać rękoma i się męczyć, żeby się utrzymywać.
  • Odpowiedz
@Beik: Zawsze może być gorzej, bierz co dają i powodzenia :) np. w Suszu w 2016 było 37-38 stopni w cieniu i bez wiatru - co dziesiąty zawodnik nie ukończył wyścigu. I tak jak bawię się w ten sportu 10 lat, tak upału tego dnia nie zapominam ;)

ps. Idź na zajęcia z pływania, bo nauczysz się złych wzorców których trudno się oduczyć. Jak juz cos bedziesz umiał to możesz
  • Odpowiedz
brawo i tak! Mnie jakiś gościu żabką wyprzedził, więc styl stylem, liczy się charakter xd brawo ty;)

@Beik: aaa bo myślałem że teraz zapierdzielasz kraulem, sam żabką płynąłem (te 8 lat temu), rowerem szybciej niż 28 km/h jechać się nie dało, dopiero w bieganiu 14 osób wyprzedziłem na zaledwie 7 km. Oni byli wykończeni niczym truchła a ja pędziłem jak czołg (ʘʘ) Ale nigdy więcej się
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kubas89: szok, że tylko co 10 ;OOO abstrakcja wyższego poziomu. Dałeś radę?
@jezus_cameltoe kraulem kraulem, żabką pływać nie umiem xD
@quiksilver nooo i Pan Mirek! Gratulację ;) Dałeś czasu!
@quiksilver 3/4 z dystansu? w sensie organizatorzy? dziwna decyzja imho.
@jalop Nic nie karasiowałem xD czysta głupota by była robiąc to na takim amatorszczyźnie.
@demooon Graty opieeeeeee, wiem ile to wysiłku kosztowało. Jesteś prawdziwym ironem ;)
  • Odpowiedz
@Beik no z triathlonem mam nadzieję zostanę na jakiś czas ( ͡° ͜ʖ ͡°) mam już wstępne plany na przyszły rok, ale na razie czekam, aż głowa ochłonie xd
  • Odpowiedz